sjednica vijeća

Usvojen drugi rebalans proračuna i odluka o nagradama Općine

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.06.2022. 12:19

Zadnja izmjena: 05.07.2022. 08:29

U prostorijama Vatrogasnog centra Kneginec u četvrtak 9. lipnja 2022. godine održana je dvanaesta sjednica Općinskog vijeća Gornji Kneginec. 

U rebalans proračuna uvrštene su nove proračunske stavke koje uključuju: povećanje izdvajanja za javnu rasvjetu (uslijed podizanja cijene električne energije), financijska sredstva za novu Turističku zajednicu, projekte „Digitalne transformacije i uvođenje e-usluga u poslovanje Općina Gornji Kneginec, Ljubešćica, Bednja i Sveti Ilija“ i „Širokopojasnog interneta“ te stavka vezana uz provođenje Programa zaštite divljači. Rebalansom je omogućeno i 150 tisuća kuna za izgradnju nogostupa uz župni dvor u Knegingradskoj ulici.

Na temelju preporuka Državne revizije donijet je Zaključak o prihvaćanju Prijedloga Ugovora o prijenosu financijskih sredstava za provedbu Programa javnih potreba u sportu na području Općine Gornji Kneginec za 2022. godinu. Ovim je Zaključkom odobreno općinskoj Športskoj zajednici 262 tisuće kuna za provedbu programa iz sporta za sportske klubove.

Jednoglasno je usvojena i Odluka o dodjeli nagrada Općine Gornji Kneginec. Nagrada za životno djelo dodijelit će se umirovljenom pukovniku Hrvatske vojske i vojnom pilotu Danijelu Boroviću povodom 30. obljetnice preleta prvog nadzvučnog borbenog zrakoplova MIG-21bis iz Bihaća u Pulu. Nagradu za doprinos ugledu i promociji Općine Gornji Kneginec u zemlji i svijetu dodijelit će se Nogometnom klubu Zagorac, povodom 75. godišnjice osnivanja kluba i Ivanu Keretiću, kneginečkom narodnom slikaru, članu i prvom predsjedniku Likovne udruge „Kula“ Kneginec. Općinske će se nagrade dodijeliti na svečanoj sjednici povodom Dana Općine i Župe koja će se održati 21. srpnja ove godine.

Komentari