breznički hum

Usvojen proračun Općine Breznički Hum za iduću godinu

Objavljeno: 20.12.2021. 08:10

Zadnja izmjena: 20.12.2021. 08:10

Na sjednici općinskoga vijeća općine Breznički Hum, koja je na dnevnom redu imala najvažniju točku u godini - onu vezanu uz donošenje Proračuna, većinom je glasova usvojen Proračun za 2022. godinu.

Proračun iznosi 5 milijuna kuna, a obuhvaća sve započete projekte, kao i one koje, kako je rekao općinski načelnik Zoran Hegedić, planiraju započeti vezane uz daljnji nastavak građenja infrastrukturnih projekata. Također je usvojen i rebalans lanjskog Proračuna na kojem se išlo u povećanje neznatno povećanje iznosa tako da je planski Proračun za 2021. godinu povećan za 80-tak tisuća kuna na ukupno 4,3 milijuna kuna.

Kako je rekao, povećanje je usvojeno zbog većih prihoda i usklađivanja aktivnosti s time. Ujedno su donesene i treće izmjene prostornoga plana, ističe Hegedić obrazlažući kako općina Breznički Hum kontinuirano brine o svom razvoju, potrebama poduzetnika i građana te prilagođava svoje prostorno planiranje potrebama poduzetnika i građana.

- Prostornim je planom definirana jedna od najvećih i najznačajnijih investicija u dolazećim godinama - obilaznica Zabok-Marija Bistrica sa spojem na Breznički Hum, a u Prostornom je planu sada definirana trasa te buduće prometnice - zaključio je Hegedić.

Komentari