OPĆINA JALŽABET

Usvojen Proračun Općine Jalžabet za 2021. godinu u iznosu od 15.800.000 kuna

Objavljeno: 28.12.2020. 12:16

Zadnja izmjena: 28.12.2020. 14:54

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Jalžabet usvojen je Proračun Općine Jalžabet za 2021. godinu u vrijednosti 15.800.000,00 kn. Načelnik Općine Mirko Magić izjavio je da je Proračun realan, te dovoljno socijalan ali i razvojan. Prvenstveno će se nastaviti izvršiti sve projekte koji su započeti u 2020. godini, a zatim krenuti u realizaciju novih.

Predsjednik vijeća dr.sc. Josip Križanić izjavio je kako je Proračun izglasan jednoglasno te da je ponosan na ovakav Proračun kojim se podiže standard građana Općine, a želi se i povećati prirodni prirast stanovništva.

Tako se planira nastaviti sa izgradnjom kanalizacije i pročistača, te  dovršiti sanacija crkve svete Elizabete u Jalžabetu i Općinske zgrade. Od novih projekata u planu je sagraditi streličarski dom za Streličarski klub „Navaho”, te krenuti u izgradnju 11 stanova po modelu POS stanogradnje.

Sufinanciranje 

U Proračunu su predviđena sredstva za sufinanciranje dječjeg vrtića, osnovne škole, stipendije za sve studente, porodiljne naknade, uskrsnice i božićnice za sve umirovljenike i osobe starije od 65 godina, poljoprivredni poticaji za poljoprivrednike te financijska sredstva za sve udruge, sportske klubove i vatrogasce.

Kako ove godine nije održana svečana sjednica povodom dana Općine ovom prilikom su dodijeljene Općinske nagrade. Nagradu za životno djelo dobila je Terezija Magić iz Novakovca za svoj doprinos u očuvanju narodnih običaja, pjesmi i plesova . Nagradu za doprinos ugledu Općine u zemlji i svijetu dodijeljena je Osnovnoj školi „Petar Zrinski” Jalžabet, a nagradu za iznimna postignuća u proteklom razdoblju Župnom crkvenom zboru Sveta Elizabeta iz Jalžabeta. Podijeljena su i Priznanja za najljepše uređene okućnice i to Jeleni Horvat Mikulić, Ivani Horvat i Brigiti Kovačić i Priznanja za najljepše uređene balkone Štefaniji Piljak, Andreji Slavin i Aniti Kefelja.

 

Komentari