najveći u povijesti

Usvojen proračun Općine Vidovec ''težak'' preko 46 milijuna kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.12.2021. 18:12

Zadnja izmjena: 14.12.2021. 18:21

Na posljednoj sjednici Općinskog vijeća Općine Vidovec usvojen je prijedlog proračuna za 2022. godinu koji iznosi 46.623.000,00 kuna, a načelnik Bruno Hranić ističe da je riječ o najvećem proračunu u povijesti Općine Vidovec.

Kako dodaje, tako je „težak” prvenstveno zbog planiranja najvećih iznosa iz Europskih fondova i kapitalnih projekata. Općina Vidovec prijavila je na natječaj nekoliko projekata, među njima i Sportsko-društveni centar koji će sadržavati vatrogasno spremište, veliko dječje igralište, sportski tereni, ali i šetnicu, vježbalište, streetworkout, bočalište i veliki šah.

Općina priprema i projektnu dokumentaciju za Društveno-poslovni centar Vidovec za koji su sredstva osigurana. Centar će se nalaziti u sklopu općinske zgrade. U planu je za iduću godinu dogradnja dječjeg vrtića jer u općini Vidovec sve je više mladih ljudi koji su upravo na tom području odlučili zasnovati obitelj.

- Otvaramo i jednu veliku ulicu između naselja Dimitrovec i Vidovec. Većina mladih želi svoju kuću, vrt i do sada nismo imali upita o izgradnji objekta sa stanovima. Krećemo u izmjene i dopune plana da bismo ljudima omogućili proširenje granica građevinskog područja izgradnjom tih obiteljskih kuća – pojašnjava Hranić koji je najavio i proširenje groblja već početkom iduće godine, u što će se uložiti 600 tisuća kuna.

Komentari