planiranje projekata u vinici

USVOJEN VINIČKI PRORAČUN Načelnika Kostanjevca projekt Aglomeracija podsjeća na Javno-privatno partnerstvo

Objavljeno: 02.12.2016. 15:40

Zadnja izmjena: 02.12.2016. 15:58

Jučer je na sjednici Općinskog vijeća Općine Vinica usvojen Plan ukupnog razvoja do 2020. godine kao i proračun za sljedeću godinu. Općina se ujedno obvezala da će u 7 godina osigurati sredstva za svoj udio u projektu Aglomeracije Varaždin.

Sljedeće bi godina Vinica na svom proračunu trebala imati nešto preko 19 milijuna kuna, što je znatno više od prošlogodišnjeg proračuna. U tu su svotu uračunata sredstva za strateške projekte u kojima je općina već aplicirala za bespovratna sredstva, kao što su:

  • dogradnja i rekonstrukcija Društvenog doma u Marčanu,
  • rekonstrukcija, sanacija  i prenamjena kurije Patačić u javno- poslovnu zgradu 
  • izgradnja nogostupa i rekonstrukcija ceste u Gornjem Ladanju.

- Svjestan sam da su  mnogi skeptični  i  misle da je proračun za iduću godinu preambiciozan  i nerealan  no  moram naglasiti da su proračunom obuhvaćeni svi segmenti i sve potrebe stanovništva. Ako  za  koji od projekata nećemo dobiti bespovratna sredstva koja smo planirali u proračunu, nećemo ga ni provoditi. - rekao je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Vijećnici su raspravljali i o Odluci o izradi II. Izmjena i dopuna  Prostornog plana uređenja Općine Vinica koju su jednoglasno donijeli.  Vijeće je jednoglasno dalo i suglasnot o sufinanciranju projekta „Aglomeracija Varaždin“ u kojem Vinica sudjeluje s preko 2,5 milijuna kuna. Načelnik je prilikom upoznavanja vijećnika sa prijedlogom odluke istaknuo kako  ga čitav projekt aglomeracije Varaždin i sam tijek njezinog provođenja prilično podsjeća na famozno javno–privatno partnerstvo.

 

Komentari