do sljedeće godine...

Uz bogati sajam s više od 30 izlagača i tamburaše završilo Čiselko proščenje u Remetincu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.10.2018. 09:41

Zadnja izmjena: 08.10.2018. 09:50

U nedjelju je završilo Čiselsko prošćenje v Remetincu, tradicionalna vjerska manifestacija koja osim hodočašća štovatelja Majke Božje Čiselske u Remetinec u crkvu Blažene Djevice Marije Kraljice svete Krunice, uključuje i kulturne i zabavne sadržaje u organizaciji KUD-a Remetinec i turističke zajednice grada Novog Marofa.

Svečana je misa predvodio varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak. Nedjeljni je program, već više godina, obogaćen Remečkim sejmom, ove godine s tridesetak izlagača. Nakon subotnje smotre „velikog“ folklora, KUD Remetinec je bio domaćin gostima na Dječjoj smotri folklora. Nastupili su KUD Martijanec, KUD Ježek iz Beretinca, KUD Toplice iz Varaždinskih Toplica, KUD Mak iz Trnovca i DFD Sončece iz Varaždina.

Zadovoljan organizacijom brojnih događanja, ali i brojem posjetitelja koji su pokazali da je manifestacija prepoznata kao jedan od razloga zašto doći u Novi Marof, bio je i gradonačelnik Siniša Jenkač.

- Sa svim sadržajima napravili smo simbiozu s crkvom u Remetincu koja je prošle godine slavila 550 godina svojeg prvog pisanog spomena. Ova manifestacija iduće godine slavi 20 godina i vjerujem da ima budućnost - rekao je gradonačelnik Jenkač te podsjetio da Grad Novi Marof financijski podupire djelovanje svojih KUD-ova, Remetinec i Marof, te manifestaciju Ćiselsko prošćenje v Remetincu preko Turističke zajednice.

I nedjelja je u Remetincu završila u veselom tonu, uz tamburaški sastav Terca i tradicionalnu bogatu tombolu koju je pripremio KUD Remetinec.

Komentari