pojavili se u formi govornika

UZ BOK GOOGLEU I MICROSOFTU Lucera iz Ludbrega sudjelovala na VR danima u Amsterdamu

Objavljeno: 20.11.2019. 12:31

Zadnja izmjena: 20.11.2019. 12:43

LUCERA poduzetnički inkubator Grada Ludbrega sudjelovao je ove godine na VR danima u Amsterdamu, na jednoj od najvećih svjetskih konferencija s tematikom virtualne i proširene stvarnosti.

Pojavili su se i u formi govornika te tako bili u mogućnosti, uz gigante svjetske IT industrije kao što su Facebook, Google, Microsoft i ostale, pred ispunjenom kongresnom dvoranom podijeliti svoja razmišljanja o razvoju i trenutnoj pozicije te budućnosti XR tehnologije. Zapaženu ulogu imali su i na panelu koji se bavio projektima EU jer su im samo ove godine odobrena i financirana dva projekta kroz ERASMUS+ program. Oba projekta su vezana uz virtualnu i proširenu stvarnost u procesu edukacije studenata i učenika.

Poseban naglasak izlagača iz cijelog svijeta bio je i na terapijskom učinku ove tehnologije što je bilo inspirirajuće s obzirom da i u samom inkubatoru razvijaju novi inovativan projekt upravo u tom području. - Bila su to zanimljiva tri dana. VR dani u Amsterdamu ispunili su moja očekivanja. Pojavili smo se kao govornici i imali mogućnost govoriti o razvoju tehnologije kao i o projektima na kojima radimo. Mnogo je važnija činjenica da smo dobili svojevrsnu potvrdu kako se nalazimo na samom svjetskom vrhu istraživanja i razvoja XR tehnologije. Stvoreni su novi kontakti, otvorene su nove mogućnosti za poslovnom suradnjom, steknuta su nova prijateljstva. Bilo bi neskromno tražiti više – rekao nam je Robert Majhen, IT manager u LUCERA poduzetničkom inkubatoru.

Komentari