ugodno druženje

Foto - Uz dječju pjesmu i oslikavanje košnica u Varaždinu obilježen Svjetski dan pčela

Objavljeno: 20.05.2022. 11:18

Zadnja izmjena: 20.05.2022. 11:18

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u petak je ispred Gradske vijećnice prisustvovao obilježavanju Svjetskog dana pčela.

U organizaciji Udruge pčelara i građana Pčelarstvo online i predsjednika udruge Antuna Karlovića, na varaždinskom Korzu se održalo oslikavanje košnica na koje su se odazvali vrtićarci, a nastavilo se u predvorju kina Gaj gdje su izloženi radovi učenika nižih razreda osnovnih škola s područja Grada Varaždina.  U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Varaždin, u kinu Gaj besplatno je prikazan sinkronizirani kultni film „Pčelica Maja“. Djeci se u oslikavanju košnica pridružio i varaždinski umjetnik Robert Garafolić.

- Drago mi je što su ovdje danas djeca iz vrtića koja oslikavaju košnice i od malena uče o pčelama, njihovom doprinosu u okolišu i njihovoj zaštiti. Istraživanja pokazuju da se smanjuje brojnost pčela u svijetu, da su mnoge vrste ugrožene i to moramo zaustaviti.  Želim našim mališanima da budu kreativni i maštoviti u oslikavanju košnica - rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Za provedbu aktivnosti uključeni su članovi volonteri Hrvatske pčelarske službe 112 - Gradske pčelarske službe koji djeluju u sklopu udruge Pčelarstvo online. U obilježavanje ovog važnog dana uključile su se osnovne škole s područja Varaždina, dječji vrtići i Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin.

 

Komentari