atelje u uskoj ulici

Uz izložbu fotografija i audiovizualni performans otvoren MOP Špancirfest

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.05.2019. 11:45

Zadnja izmjena: 17.05.2019. 11:50

Sinoć je u ateljeu u Uskoj ulici uz izložbu fotografija "Kultura u fokusu 2018/19“ i audio-vizualni performans "Chalumeau Electrique", otvoren ovogodišnji MOP Španicirfest.

Posjetitelji su imali prilike vidjeti fotografije nastale u sklopu projekta Marija Periše koji se realizira kroz međunarodni fotografski natječaj u svrhu popularizacije umjetničkih ostvarenja i kulturnih dobara. Na izložbi se predstavilo 50 autora, od toga 7 studenata sa Sveučilišta Sjever, dok je pobjednica ovog natječaja Sandra Šimunović iz agencije Pixel. Posebno je iskustvo bio i audio-vizualni performance troje mladih autora - Ivane Ljubičić, Branimira Norca i Dražena Hižaka. Njihov se nastup temelji na improvizaciji u kojoj spajaju glazbu i tehnologiju, a njihov ambijentalni, minimalistički pristup sudionika vodi u unutrašnji svemir. Prije službenog otvaranja na sceni Zvonimir Rogoz održan je i multimedijalni program Trag iluzije, u okviru EU projekta "Čipka iluzija".

Danas su na rasporedu radionice "Ilustracija i animacija likova", "Korak u StartUp svijet" i "Uvod u lettering". Izložba Martine Stipan "Ilustracija u virtualnom prostoru" bit će postavljena u Studentskom klubu SC-a Varaždin, a u kinu Gaj u 18 sati počinje projekcija filma „Rams“. Riječ je o filmu koji dokumentira život i rad legendarnog njemačkog industrijskog dizajnera Dietera Ramsa. Svojim radom za Braun te poznatim principima dobrog dizajna, Rams je utjecao na mnoge tvrtke, među kojima je i Apple. Od 18 sati u Caffe baru Elephant u 18 sati će se održati „Špilaona“ – turnir u igranju retro igre „Achtung Die Kurve“, a nakon toga party uz DJ Carlita.

Komentari