znatna ušteda

Uz obnovu javne rasvjete, u Šemovcu se postavlja i štedljiva javna rasvjeta

Objavljeno: 25.11.2016. 20:27

Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

U naselju Šemovec, u Plitvičkoj ulici i Braće Radića počeli su radovi na rekonstrukcijai niskonaponske električne mreže s obnovom javne rasvjete.

– Uz rekonstrukciju niskonaponske mreže u završnoj fazi trebala bi biti postavljena i nova trafostanica na tom području. Tako će se u Plitvičkoj ulici riješiti pad napona što je izazivalo velike probleme stanovnicima ulice. Zahvaljujem HEP-u na suradnji na kompletnoj rekonstrukciji niskonaponske mreže u općini, a Općina Trnovec Bartolovečki će svojim sredstvima napraviti novu rasvjetu. Nadamo se da će kompletan projekt biti završen u proljeće. Nakon postavljanja stupova ove godine, nova rasvjeta i, nadamo se, trafostanica bit će na proljeće – rekao je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, Zvonko Šamec.

Osim šezdesetak stupova u Šemovcu, na području naselja Trnovec ranije je obavljena rekonstrukcija niskonaponske mreže i to u Ulici Vladimira Nazora, jednom dijelu Dravske ulice i Ulici kralja Tomislava.

Trenutno se odvijaju završni radovi u dijelu Dravske ulice, a ukoliko vremenske prilike posluže, radovi bi  trebali biti gotovi do kraja godine.

Kao i prilikom dosadašnjih radova, uz rekonstrukciju niskonaponske mreže postavit će se štedljiva javna rasvjeta koja će smanjiti troškove za električnu energiju.

Komentari