grad ludbreg

Uz tradicionalnu izložbu cvijeća, u Ludbregu ove subote i 'Svijet minijaturnog drveća'

Objavljeno: 04.05.2022. 12:24

Zadnja izmjena: 04.05.2022. 12:25

U Ludbregu se od 5. do 8. svibnja održava izložba pod nazivom "Svijet minijaturnog drveća", istovremeno kad i "Flora Centrum Mundi", ludbreški sajam cvijeća.

Inače, ovo je 6. po redu takva izložba koja se održava u Ludbregu. S obzirom na dolazak izlagača iz Slovenije, bit će međunarodnog karaktera. Na izložbi će posjetitelji moći vidjeti uglavnom autohtone vrste drveća koje su prilagođene našem podneblju, iako neće izostati po pokoji "japanski" primjerak. Izložba će kroz nadolazeći vikend biti dostupna za razgledavanje svakog dana od 9 do 20 sati.

- Ove godine odlučili izložbu postaviti u sigurnosti svečane dvorane dvorca Batthyany, na prvom katu, pa će postava dobiti jednu sasvim novu dimenziju, a i približit ćemo se tradicionalnom izlaganju bonsai drveća u zatvorenim prostorima. U četvrtak i petak očekujemo među ostalima i nekoliko vrtićkih i školskih grupa, a u vrijeme sajma cvijeća, za sam vikend, pozivamo posjetitelje da ludbreškom šetnicom prošetaju od otoka do centra. Bit će to prilika da, oni koji to nisu, dijelom vide i unutrašnjost dvorca - rekao je Aleksandar Horvat, predsjednik Udruge "Sjeverozapad" koja okuplja bonsai uzgajivače sjeverozapadne Hrvatske.

Komentari