ispitana učinkovitost

Vježba evakuacije OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi prošla uspješno

Objavljeno: 22.10.2016. 11:50

Zadnja izmjena: 22.10.2016. 11:54

Stožer civilne zaštite Grada Lepoglave organizirao je vježbu evakuacije OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi kako bi provjerio i povećao učinkovitost sustava za zaštitu i spašavanje.

Vježba je održana pod pretpostavkom požara u školskoj zgradi uslijed čega je došlo do ozljeđivanja nekolicine učenika. Po uočavanju požara naložena je evakuacija učenika i djelatnika škole koja je provedena po utvrđenom i uvježbanom protokolu nakon čega su intervenirali vatrogasci DVD-a Lepoglava koji su evakuirali unesrećene i zbrinuli ih kod hitne medicinske službe te nakon toga ugasili požar. Za to su vrijeme policijski službenici osiguravali prostor oko same škole.

- Ovom vježbom ne samo da testiramo našu sposobnost već nastojimo detektirati i moguće kritične točke kako bi ih otklonili – istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave Hrvoje Kovač.

Gradonačelnik Marijan Škvarić naglasio je važnost koordiniranog djelovanja svih žurnih službi kao i potrebu ulaganja u njihovo opremanje.

-Kad su u pitanju vatrogasci, koji su najčešće prvi koji dolaze i pomažu građanima kada se dogodi nesreća ili nekakva havarija, Grad Lepoglava kontinuirano ulaže u njihovo opremanje. Vidjeli smo ovom prigodom dio vozila i opremu kojima raspolaže DVD Lepoglava. I druga društva na gradskom području, zahvaljujući gradskim ulaganjima, dobro su opremljena i spremna djelovati – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Komentari