NK VARAŽDIN - NK RUDEŠ

Varaždin pobjedom 4:2 nad Rudešom prošao u osminu finala Kupa

Objavljeno: 25.09.2019. 17:20

Zadnja izmjena: 26.09.2019. 09:30

U šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa HNS-a sastali su se Varaždin i drugoligaš Rudeš, domaćin je pobijedio 4:2 (2:0).

Po kišnom vremenu i skliskom terenu Varaždin je istrčao u potpuno izmijenjenom izdanju. Samo su dva igrača bila u početnoj postavi u utakmici protiv Dinama, te su tri ušla u drugom dijelu kao zamjene.

Varaždin je odlično krenuo u utakmicu, u prvom pravom napadu, u 3. minuti susreta Glavica s desne strane odlično nabacuje loptu u šesnaesterac, a na odbijenu loptu nailazi Glavica i preciznim udarcem pokraj golmana Rudeša dovodi u prednost Varaždin. Varaždin nastavlja s brzom igrom, s puno dugih lopti za koje gostujuća obrana često nema rješenje. Sve lopte nisu precizne ali stvaraju konstantni pritisak na obranu i Varaždin dominira cijelim poluvremenom. Takva igra dovodi do stvaranje nekoliko izvjesnih prilika u kojima je uglavnom u glavnoj ulozi bio Mehdikhani, ali nije bio dovoljno precizan. Drugi gol za Varaždin postiže Senić u 36' nakon odlično nabačene lopte s lijeve strane a on glavom posprema loptu u mrežu.

Drugi dio odlično počinje za Varaždin. U prvim sekudama drugog poluvremena  Mehdikhani se ponovo našao u prilici ali ovaj puta je bio precizan te Varaždin vodi s 3:0. Nastavlja se igra Varaždina iz prvog dijela do 53. minute kada Gorupec teško faulira Turčina, kojeg odvoze kola hitne pomoći s terena. Malo uzdrmana ekipa Varaždina ubrzo, u 60. minuti prima gol Raguža za 3:1. U 69. minuti Havojić iz kontranapada s lijeve strane točno pogača desni kut Mrmićevog gola i smanjuje prednost Varaždina na 3:2. kako utakmice nebi otišla u neizvjesnost pobrinuo se Glavica u 74. minuti za konačnih 4:2. Varaždinski napadači još su bili nekoliko puta u vrlo izglednim situacijama ali nisu bili dovoljna skoncentrirani da pobjeda bude još veća.

Tijek susreta:

90' Igrat će se još 6 minuta sudačke nadoknade zbog pružanja pomoći Turčinu u 53. minuti.

74' GOOOOOOL Glavica 4:2, nakon dobrog protunapada s desne strane lopta je preletila šesnaesterac i Glavica ju je primirio s desne strane ruba šesnaesterca te preciznim udarcem postigao četvrti gol za Varaždin. 

69' GOLHavojić iz kontranapada s  lijeve strane točno pogača desni kut Mrmićevog gola i smanjuje prednost Varaždina na 3:2.

61' Izmjena izlazi Guera Djou a ulazi Sambolec.

60' GOL U jednom kontranapadu igrač Rudeša Raguž našao se sam ispred Mrmića i bez većih poteškoća postigao gol za 3:1

53' Prislina izmjena izlazi ozlijeđeni Turčin, kojeg je zbog teže ozljede noge odvezla Hitna pomoć a zbog tog prekršaja Gorupec je dobio žuti karton.

46' GOOOOOL Tek što je počelo drugo poluvrijeme Mehdikhani se ponovo našao u prilici i ovaj puta je bio precizan te Varaždin vodi 3:0

36' GOOOOOOL Senić povisuje vodstvo na 2:0 glavom nakon dorbog ubačaja s lijeve strane.

33' Varaždin i dalje dominira, igra se brzo i vrlo često na duge lopte, iako sve nisu precizne stvaraju pritisak na obranu gostiju. Rudeš na takvu igru za sada nema odgovora.

22' Ponovo Mehdikhani, na dobar ubačaj s lijeve strane puca glavom ali netko od obrambenih igrača Rudeša izbacuje loptu u korner.

19' Izgledna prilika za Varaždin Mehdikhani dobro primio loptu u šesnaesteercu ali je udarac završio pokraj desne vratnice.

12' Varaždin odlično stoji na terenu, kontrolira igru, a gosti za sadanosu imali niti jednu opasniju akciju. 

3' GOOOOOOL Prvi napad Varaždina, Glavica s desne strane ubacuje u šesnaesterac u kojem odbijenu loptu Glavina šalje u nebranjeni kut gostujućeg gola.

 

Varaždin - Rudeš 4:2 (2:0)

Stadion Varteks

Gledatelja 1.000

Suci: Marin Vidulin (Knafanar), Robi Kezele (Rijeka), Luka Pajić (Rijeka)

Varažin: Mrmić, Mehdikhani, Prce, Guera Djou, Glavica, Turčin,, Vuk, Senić, Miličević, Kolarić; trener Borimir Perković.

Rudeš: Marić, Matić, Kćira, Zoungrana, Havojić, Tominac, Mesarić, Aliyu, Raguž, Gorupec, Amoateng; trener Mirko Labrović.

Komentari