ŽENSKI RUKOMETNI KLUB KOKA

FOTO: Vladimir Canjuga: "Mučili se budemo, borili se budemo ali me veseli voljni moment igre u obrani."

Objavljeno: 17.08.2019. 14:38

Zadnja izmjena: 17.08.2019. 14:48

Seniorke ŽRK Koka danas su odigrale drugu pripremnu utakmici i to protiv ekipe RK Sesvete Agroproteinka. Varaždinke su pobijedile rezultatom 27:19 (14:9). 
I u ovoj utakmici varaždinske rukometašice pokazale su odličnu igru u obrani gdje su lakim golovima iz kontre i polukontre napravile razliku. Loš ulazak u drugo poluvrijeme vraća ekipu Sesveta u igru. Zadnjih 15 minuta igračice Koke opet su odigrale čvršću obranu i napravile razliku od +8. 
Na golu je već standardno bila odlična Janja Tušek, a iskazala se i mlada Sara Šopar. 
U strijelce su se upisale: Jalušić 9, Furjan 5, Jurčić 5, Domjan 3, Mrazović K. 3, Blažek 1, Ljubić 1.

Trener ŽRK Koka Vladimir Canjuga zadovoljan je do sada odrađenim treninzima ali napominje da ih očekuje još puno rada s obzirom da se radi o vrlo mladoj ekipi.

-  Prošla su dva tjedna priprema, odradili smo 11 treninga u prvom tjednu i 8 treninga i dvije utakmice u drugom. To su najteža dva tjedna, čak smo i na dan utakmice s Dugim Selom trenirali prijepodne. Sad ćemo na dan utakmice imati slobodno, te ćemo početi podizati formu. Ekipa je izuzetno mlada uz četiri iskusne igračice Jalušić, Furjan, Domjan i Blažek te Tušek na golu kao peta. Trebat će puno strpljenja, puno rada jer vidi se da nam je obrana zaštitni znak dok u napadu imamo strašno velikih oscilacija. U našoj vanjskoj liniji su sestre Mrazović, jedna je 18 a druga 19 godina.Danas smo morali igrati na vanjskoj poziciji i s Kuzminski koja ima tek 16 godina, sve to znači da smo radikalno pomladili ekipu. Ne zaboravimo da smo prošlu godinu na polusezoni izgubili Masnić i na kraju Papac i Ćurić, a pratično nismo doveli nikoga na vanjskoj poziciji osim mlade Cindrić, koja ima 18 godina. Mučili se budemo, borili se budemo ali me veseli voljni moment igre u obrani. Danas nije bilo Rogine koja je još povrijeđena, ona je ljevankinja pa možda bude dala dimenziju više, dodao je Canjuga.

Preg rukometašima ŽRK Koka još su četiri tjedna napornih priprema, u srijedu im dolazi ekipa Žalec, a u subotu opet igraju protiv Dugog Sela. Nakon toga slijedi turnir u Čakovcu, uzvartna s ekipom Žalec te još dvije utakmice.

Komentari