Vandali na djelu: U Varaždinu uništena zastava EU i jarbol

Objavljeno: 22.10.2015. 17:45

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 09:54

Foto: Josip Novak

Šetnica u produžetku Ulice Vilka Novaka koja vodi prema istočnoj zaobilaznici u noći s utorka na srijedu ponovno je bila na udaru vandala, upozorava Josip Kocijan iz varaždinske Inicijative građana za zaštitu okoliša koja djeluje pri  II. Mjesnom odboru...

Naime, kako doznajemo od Josipa Kocijana, voditelja spomenute Inicijative građana koji volonterski uređuju oko 5.000 m2 zapuštenog gradskog zemljišta, ovaj put vandali su uništili metalni stup na kojem je bila izvješena zastava Europske unije.

- Nažalost ovo nije prvi takav slučaj jer su u lipnju ove godine zapaljene dvije zastave RH i jedna EU. Kome one smetaju i zašto, nije nam jasno – kaže Kocijan od kojeg doznajemo kako Inicijativa namjerava popraviti oštećeni stup na kojeg će izvjesiti novu zastavu EU.



Dodaje kako je o svemu obavijestio PU varaždinsku čiji su službenici obavili uviđaj na terenu i navodi da volonteri iz Inicijative očekuju zapisnik o događaju, nakon čega će odlučiti i o daljnjim koracima.

- Podnijeli smo prijavu protiv nepoznatog počinitelja iako uništenjem stupa nije nanesena velika materijalna šteta. Naime, ovakvim (ne)djelima, netko izražava očitu mržnju prema demokratskim vrijednostima EU čiji smo mi sada građani – smatra Kocijan.

Izjavio je i da se boji da je u pozadini svega nečija netrpeljivost prema građanima koji njeguju dobre odnose s njemačkim gradom Koblenzom, koji je grad - prijatelj Varaždina.

Inače, temelje za jarbole na kojima su istaknute zastave RH i EU, Inicijativa građana za uređenje okoliša je postavila još 2013. godine, tijekom izgradnje POS-ove zgrade u Ulici grada Koblenza uz koju prolazi šetnica.

Komentari