GRAD IVANEC

VANDALIZAM U PRIGORCU Uništen strujni ormarić i metalni gol na igralištu

Objavljeno: 15.04.2021. 18:50

Zadnja izmjena: 15.04.2021. 18:53

U potpunosti je demoliran ormarić za struju sa svim instalacijama te polomljen metalni gol – bilanca je nečijeg divljačkog iživljavanja na sportskom igralištu u Prigorcu, kakav dosad na području grada Ivanca nije zabilježen.

Odmah nakon što su predstavnici Mjesnog odbora o uništavanju javne imovine obavijestili Grad Ivanec, a njih su obavijestila šokirana djeca koja su prizor demolirane imovine zatekla kad su se došla loptati na igralište, očevid na terenu izvršio je gradski komunalni redar. Budući da je utvrđeno da postoji sigurnosni problem, na lice mjesta odmah su pozvani predstavnici ovlaštene tvrtke koji su isključili dovod struje, kako bi se izbjegla opasnost strujnog udara. Igralište je sada bez struje i bez mogućnosti osvjetljenja u večernjim satima.

Šteta je velika jer će se morati kupiti novi ormarić sa sklopkama, osiguračima i instalacijama, morat će se platiti rad tvrtke koja će izvršiti demontažu postojećeg i montažu novog, a na teren će morati izaći i Elektra.

Nadalje, budući da je gol polomljen i teško je da će se moći popraviti, morat će se kupiti novi, atestiran gol i platiti troškovi njegova postavljanja. S obzirom na razmjere štete i opasnost u koju su počinitelji ovakvim svojim činom doveli prvenstveno djecu pa i odrasle, Grad Ivanec ovaj je slučaj predao policiji.

Uz očekivanje zakonskih sankcija, od počinitelja će Grad zahtijevati podmirivanje kompletnih troškova nabave nove opreme i radova, do zadnje kune, poručuju iz Grada Ivanca.

 

Komentari