GRK VARAŽDIN 1930 - RK BJELOVAR

Varaždin 1930 odigrao u grču i nije uspio sačuvati mrežu u posljednjim sekundama

Objavljeno: 20.09.2019. 22:30

Zadnja izmjena: 20.09.2019. 22:30

Na otvaranju nove sezone, u  1. kolu Paket 24 Premijer lige GRK Varaždin 1930 izgubio je na svom parketu od ekipe Bjelovara.

Gosti su na poluvrijeme otišli s dva gola prednosti 11:9, da bi se Varaždinci ipak vratili u posljednjoj minuti i prvi puta u drugom dijelu uspjeli izjednačiti na 23:23 ali igrači Bjelovara pet sekundi prije kraja uspijevaju postići pobjedonosni pogodak i odlaze kući s rezultatom 24:23.   

Mlada varaždinska ekipa pokazala je da još nije preboljela sve „dječje bolesti“ te da će se vjerojatno i ove sezone poigravati sa strpljenjem navijača, kojih je večeras bilo puno Graberje. Previše promašenih lopti i tehničkih pogrešaka najvjerojatnije je na kraju presudilo u ovoj utakmici.

Trener Varaždinaca Alan Belko vrlo je emocionalno dočekao kraj utakmice i u nevjerici je gledao rezultat i svoje igrače.

- Nismo bili dobri cijelu utakmicu, loše smo je otvorili i na dva razlike na poluvremenu još sam pokušao ali nije išlo s toliko tehničkih pogrešaka, toliko promašenih čistih šuteva. Sve je to rezultiralo. Ne možemo se vaditi na zadnjem napadu. Vratili smo se u posljednjoj minuti ali opet ista slika kao u Labinu, tako smo i tamo primili gol. To jednostavno ruši momčad.

Odmah nakon utakmice teško je napraviti cjelovitu analizu susreta i pronaći sve greške ali trener Belko samo naizgled dvoji o uzrocima poraza.

- Ili nije bila dobra moja priprema za utakmicu, a bio sam uvjeren da mi je momčad spremna, ili smo upali u spiralu treme i straha, ruka se „skratila“… Ne znam čega ih je bilo strah. Ove divne publike. Nažalost izgleda da smo još uvijek „zeleni“  i nismo zreli za neke ozbiljne stvari. Ili je možda greška u meni.

Kako je Bjelovar nova ekipa u ligi te su se nakon prošle sezone i pojačali nameće se pitanje da li su uspjeli s nečim iznenaditi Varaždince.

- Nije me Bjelovar iznenadio. Znali smo da vanjska linija nije nešto posebno. Jurišić, koji je bio naš igrač, nije zabijao više od dva, tri gola po utakmici a sada zabija kao da vraća neke dugove. Ista stvar je bila i s Goricom Vrdoljak nije ovdje ništa mogao, dođe tamo pa zabija. Oni su se tu došli nadigravati, nisu imali što izgubiti. Bili su rasterećeni, nisu imali nikakvog imperativa pobjede. Mi smo valjda bili u grču, jedan zicer, drugi zicer i otišla je utakmica u krivom smjeru, zaključio je trener Belko.       

Komentari