Proteklih tjedan dana u Varaždinu je boravilo četrdesetak mladih u sklopu programa Erasmus+. Riječ je o projektu Empower yourself, koji financira Europska komisija, a vrijednost je gotovo 15 tisuća eura. U Varaždinu su tako boravili predstavnici organizacija mladih i za mlade iz Malte, Poljske, Italije, Slovačke, Slovenije i Hrvatske. 

Tema projekta poticanje je zapošljavanja mladih s posebnim naglaskom na samozapošljavanje kroz neformalno obrazovanje i razmjenu iskustava. Hrvatski partneri na projektu su Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave, a provedbi projekta priključila i udruga Vakuum iz Varaždina.

Kao vanjskog gosta predavača za ovaj projekt iz spomenutih udruga pozvali su predsjednika Gradske organizacije SDP-a Grada Varaždina i zamjenika župana Alena Kišića, koji je održao predavanje na temu „Politika i mediji“. 

- Drago mi je što su me kolege iz NUM-a i Vakuuma pozvale i ukazale čast da se obratim mladim ljudima iz 6 zemalja. Uvijek se veselim suradnji s mladim ljudima, a moram istaknuti kako su NUM-ovci i Vakuum-ovci na ovaj način još jednom pokazali da su pravi promotori našeg kraja. Dokaz je to da znaju kako dobiti europske projekte, i to na ovako korisnom projektu koji potiče samozapošljavanje kao direktan oblik zapošljavanja mladih ljudi. – istaknuo je predsjednik varaždinskog SDP-a Alen Kišić.

Osim Kišića, u ovom projektu sudjelovali su i najmlađi zastupnik u Državnom zboru Republike Slovenije Andrej Čuš i zamjenik gradonačelnika Lepoglave i predsjednik tamošnjeg SDP-a Hrvoje Kovač.

 

Ključne riječi: alen kišić, erasmus,

Komentari

10.07.2016. 10:29h Zadnja izmjena: 10.07.2016. 10:33

Foto: GO SDP Varaždin

Izvor: GO SDP Varaždin