Doživite Špancirfest iz zraka

Varaždin će ovoga vikenda biti domaćin atraktivne zrakoplovne priredbe

Objavljeno: 18.08.2023. 12:24

Zadnja izmjena: 18.08.2023. 12:24

Nakon višegodišnje stanke zbog epidemije koronavirusa, Aeroklub Varaždin će ovoga vikenda na varaždinskom aerodromu ponovo organizirati atraktivnu zrakoplovnu priredbu na kojoj će nastupiti i  slavni akrobatski pilot Zoltan Veres, višestruki Guinnessov svjetski rekorder.

Na ovogodišnjem aeromitingu i aeropicnicu, kojim varaždinski Aeroklub nastavlja dugu tradiciju aeromitinga koje je na varaždinskom aerodromu organizirao pokojni varaždinski pilot Milan Šimek, posjetitelji će moći uživati u bogatom letačkom, ali i u popratnom programu. Uz Zoltana Veresa, u letačkom programu publika će imati priliku na varaždinskom nebu vidjeti i školsko - borbeni zrakoplov Galeb G-2, sportski zrakoplov LIBRIS 180, školski zrakoplov L-29 Delfin te Pilatuse PC-9, ali i helikoptere MUP-a te balone na topli zrak.

- Uz promociju zrakoplovstva cilj je ove priredbe potaknuti, posebno strane goste, da na ovogodišnji Špancirfest u Varaždin stignu zrakoplovima. Za sudionike koji će sletjeti na naš aerodrom pripremili smo prigodni program, pa ćemo za njih ove godine prirediti i pilotski bal te modnu reviju. Svi zainteresirani posjetitelji naše priredbe moći će iz neposredne blizine na aerodromu razgledati letjelice koje će nastupiti u programu te razgovarati s njihovim posadama - rekao je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin.

'Očekujemo odličan odaziv'

Uz atraktivni letački program, Aeroklub Varaždin i ove je godine za posjetitelje pripremio i bogatu ugostiteljsku ponudu po popularnim cijenama. Cijena jednodnevne ulaznice za posjetitelje bit će 8 eura, a organizatori su za posjetitelje osigurali i besplatni parking uz varaždinski aerodrom.

- Ovaj Špancir aeromiting je dodana vrijednost samom Špancirfestu i svakako vrijedna promocija varaždinskog turizma. Očekujemo odličan odaziv naših građana, jer je program aeromitinga zanimljiv i atraktivan - istaknuo je zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković.

Komentari