postavljanje prve ploče

Varaždin dobiva 136 novih naziva ulica - Čehok simbolično postavio prvu ploču

Objavljeno: 30.09.2020. 12:04

Zadnja izmjena: 30.09.2020. 12:06

Postavljanjem ploče „Prolaz Marijana Zubera“ započeo je posao postavljanja ploča s novim imenima ulica u Varaždinu.

Ploču je danas postavio gradonačelnik Ivan Čehok, označivši tako početak radova na postavljanju novih 125 uličnih i 30 mjesnopisnih ploča. Dijelu nekadašnje Bakačeve ulice, od Gajeve do Šenoine prema varaždinskoj tržnici, nadjenuto je novo ime u okviru reambulacije i nove katastarske izmjere s osnivanjem nove zemljišne knjige u katastarskoj općini Varaždin koja je pri završetku.

Gradonačelnik Čehok je objasnio - Postavljanjem novih ploča uspostavit će se novi adresni sustav grada Varaždina što je pretpostavka da konačno uredimo katastar i zemljišne knjige. To su poslovi koji se rade nekoliko puta u povijesti, a zadnji put se to u Varaždinu radilo prije 90 godina. – rekao je gradonačelnik.

- Ovim promjenama u novim zemljišnim knjigama točno će se znati kojoj čestici pripada koje zemljište, kojem dijelu grada i kojem adresnom sustavu. To će nekim građanima stvoriti poteškoće jer će morati promijeniti adresu. No mi smo svima osigurali da im to grad refundira i da to mogu obaviti bez prevelikog čekanja u policijskoj upravi na posebnom šalteru – dodao je Čehok, najavivši da će mnogi zaslužni varaždinski umjetnici dobiti imena ulica.

Zahvala kćeri Renate Vitković Zuber

Na postavljanju ploče u čast pokojnom profesoru Marijanu Zuberu, jednom od najistaknutijih hrvatskih glazbenih pedagoga, dugogodišnjem ravnatelju varaždinske glazbene škole zaslužnom za razvoj glazbenog amaterizma u Varaždinu i cijeloj zemlji u ime obitelji zahvalila je kćer Renata Vitković Zuber. Zbog Kapela Paulina Warasdin je pod ravnanjem Zdenka Kušćera uveličao događaj pjesmom Moj kraj. Zbor je inicirao imenovanje ulice po Marijanu Zuberu koji je bio iznimno cijenjen i poštovan i u čiju čast zbor već drugu godinu organizira festival zborova Zuberfest. Ploče s novim imenima ulica postavljat će radnici Crtorada, a posao bi trebali završiti do sredine studenog.

Komentari