vrhunski gitaristi u varaždinu

Varaždin dobiva još jedan festival, ovaj put za ljubitelje zvuka gitare - Festival letećih gitara

Objavljeno: 07.09.2016. 12:09

Zadnja izmjena: 07.09.2016. 12:32

Flying Guitars Festival/Festival letećih gitara nova je glazbena manifestacija koja će se prvi put održati od 7. do 9. listopada, ali će početi dan ranije, 6. listopada, s izložbom rock fotografija i memorabilija "Let slavnih", Alana Messera i Briana Rašića službenog fotografa The Rolling Stonesa. 

Festival je to jedinstvenog profila i sadržaja, koji će u Varaždin dovesti vrhunske gitariste, među kojima i dobitnike prestižnih nagrada Grammya i Brit Awardsa. Festival se temelji na ovdašnjoj gitarskoj i glazbenoj baštini, kao što je veliko ime u povijesti svijeta gitare Ivan Padovec.

- Festival je najavljen još prije dvije godine, a toliko vremena nam je trebalo da složimo cijelu priču. Već sad, Festival letećih gitara okuplja svjetski poznata imena, hoćemo ga napraviti na jedan drugi način, a sve se temelji na našem brendu i na Ivanu Padovcu - izjavila je direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec.

Svečanost otvaranja festivala  je 7. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu. Nositelji projekta su Varaždinska županija i Grad Varaždin.

-Pripremamo taj projekt od 2013., dosta je inicijatora projekta pa smo odlučili ići s ovim festivalom već ove godine - kazao je župan Štromar.

- Osigurali smo 40 000 kuna u proračunu za tu namjenu, svjesni da se kontinentalni turizam mora bazirati na događanjima i mislim da smo na pravom putu da ovu jesen do adventa popunimo s ovakvim kvalitetnim projektima - objasnio je gradonačelnik Habuš.

Autori koncepcije su dr.sc. Milan Sivački, Damir Halilić Hal i Miroslav Ambruš-Kiš.

 

Komentari