Edukacije građana na 4 lokacije

Varaždin domaćin središnjeg obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe

Objavljeno: 15.04.2016. 09:30

Foto: Arhiva

U organizaciji našeg Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Varaždinske županije, središnje obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicinske službe (HMS) ove će se godine održati u Varaždinu u subotu, 30. travnja.

Kao i prijašnjih godina, nastojat će se informirati i senzibilizirati javnost o važnostima, specifičnostima i djelokrugu rada HMS-a te ih potaknuti da ispravnim postupcima pozivanja HMS-a doprinesu boljem zdravstvenom ishodu ozlijeđene ili oboljele osobe.

- Jedan od naših ciljeva je svakako da građanima približimo i način rada Hine medicinske službe, te ih pozivamo na zajedničko druženje sa edukacijom – “Sve što trebate znati o Hitnoj medicinskoj službi“ – naglasila je Jasminkla Begić, ravnateljica Zavoda za HMS Varaždinske županije.   

Edukacijske programe zajednički će, na četiri lokacije u Varaždinu, provesti svi djelatnici županijskih zavoda za hitnu medicinu koji se odazovu pozivu domaćina:

10.30 Pokazna vježba timova HMS-a na Trgu Miljenka Stančića

11.30 – 13.30 Edukacijski programi HMS-a održavat će se na Kapucinskom trgu, Franjevačkom trgu, Trgu Kralja Tomislava (Korzo), Trgu Miljenka Stančića

14:30 Završno okupljanje timova HMS-a  druženje s građanima na Kapucinskom trgu

Komentari