GRADSKI RUKOMETNI KLUB VARAŽDIN1930

Varaždin i Bjelovar večeras otvaraju 29. sezonu Premijer lige koja ima novi naziv - Paket 24 Premijer liga

Objavljeno: 20.09.2019. 12:57

Zadnja izmjena: 20.09.2019. 13:14

Nakon ljetne stanke i početka natjecanja za rukometašice, na rasporedu je 29. sezona Premijer lige koja od ove jeseni nosi naziv Paket 24 Premijer liga. Ligu će otvoriti Varaždin 1930 i Bjelovar, danas, 20. rujna 2019. godine s početkom u 19:30 sati u sportskoj dvorani u Graberju.

U Paket 24 Premijer ligi natjecat će se 10 klubova. U odnosu na prošlu sezonu, dva nova kluba su Dubrovnik i Bjelovar, umjesto Rudara iz Ruda i Rudana iz Labina. U drugom dijelu sezone, već tradicionalno borbi za naslov prvaka Hrvatske priključit će se PPD Zagreb i Nexe.

TV prijenosi

Prema informacijama iz Hrvatskog rukometnog saveza mnogo je mladih igrača u ligi čiji talent nije dvojben, što ide na ruku GRK Varaždin 1930 koji se već prošle sezone oslonio na mlade snage. Paket 24 Premijer liga tako je postala idealna za mlade igrače u razvoju, jer su u prvoj fazi natjecanja gotovo svi klubovi su jako izjednačeni. Podatak da će u toj ligi igrati većina mladih koji su ovoga ljeta Hrvatskoj donijeli dvije velike medalje, mlađi kadeti zlato s Europskog festivala mladih u Azerbajdžanu, te srebro sa Svjetskog juniorskog prvenstva u Španjolskoj, sasvim sigurno će pojačati zanimanje. Osim toga Planet Sport izravno ili u tv snimkama emitirat će 40-tak utakmica.

Odnosi snaga

Što se tiče odnosa snage među klubovima vrlo je teško predvidjeti kako će se razvijati fotrma pojedinih ekipa. Realno je za očekivati da favorit bude branitelj naslova iz posljednje tri sezone Dubrava, zatim tu je tradicionalno jaki Poreč, pa Sesvete koje su doživjele dosta promjena, zatim Gorica koja ima jaku pomoć svog starijeg brata PPD Zagreba. Zamet vodi Valter Matošević na klupi što i njima pravo na veće mabicije, tu je i ekipa Spačva iz Vinkovaca koja iskazuje sve više sopiracija u smjeru Lige za prvaka. Varaždin 1930 trebao bi se ravnpravno boriti sa svim ekipama a vjerojatno će presuditi detalji, piogotovo na gostovanjima.  S puno optimizma u sezonu ulaze i ojačani Bjelovar te Umag. Teško će biti Dubrovniku zbog velikih i napornih putovanja, ali i drugi klubovi moraju više putovati njima na gostovanja.

Paket 24 Premijer liga, parovi 1. kola

Petak, 20. rujna 

  •  19,30 sati VARAŽDIN 1930 – BJELOVAR

Subota, 21. rujna 

  • 18:00 sati DUBROVNIK – UMAG
  • 19:00 sati GORICA – POREČ
  • 19:00 sati SPAČVA VINKOVCI – ZAMET
  • 19:00 sati DUBRAVA – SESVETE (PlanetSport)

Komentari