Toplak uoči Intera: O porazu niti ne razmišljam!

Objavljeno: 20.05.2011. 13:27

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

„Krojače“ u subotu u 19 sati očekuje sudbonosna utakmica. Ako izgube od Intera moguće je naime da Varaždin po prvi puta od Hrvatske neovisnosti neće imati nogometnog prvoligaša!

Iako su prije samo mjesec dana bili u komfornoj situaciji i nitko nije ni pomišljao o borbi za opstanak, „krojači“ su si porazima koji su uslijedili nakon plasmana u finale Hrvatskog nogometnog kupa, potpuno zakomplicirali situaciju na prvoligaškoj ljestvici.

Iako prije mjesec dana to nikome nije padalo na pamet, o sudbini varaždinskog nogometnog prvoligaša u prvoj ligi odlučivat će se u zadnjem kolu prvenstva. Da dramatika bude veća, u Varaždin stiže hit prvenstva, zaprešićanski Inter, tako da „krojači“ neće imati ni malo lak zadatak.

Prednost Varaždinaca je u tome da na ljestvici ipak malo bolje stoje od konkurenata za ispadanje iz lige pa im u nekim slučajevima, ako Hajduk dobije Lokomotivu, a Cibalia Istru, pobjeda neće niti trebati.

No trener Samir Toplak ističe da o tim kalkulacijama ni najmanje ne razmišlja.

- Protiv Intera idemo po pobjedu, a o porazu niti ne razmišljam – poručio je Toplak.

Veseli ga činjenica da su njegovi igrači vrlo ozbiljno shvatili utakmicu s Interom. Prema njegovim riječima, prvotimci su na treninzima cijeli tjedan „išli kao avioni“ i spremni dočekuju utakmicu.

Jedina dvojba koju ima oko sastava vezana je uz Davora Vugrinca. Vuga naime od prošlog tjedna ne trenira zbog ozljede koljena i upitno je hoće li se do subote oporaviti od ozljede i, ako se uspije oporaviti, hoće li biti spreman za tu važnu utakmicu.

- Svi ostali osim rezervista Drevena koji je ozlijeđen i Conjara koji ima tri žuta kartona su spremni i jedva čekaju utakmicu. Inter je vrlo dobra ekipa. Nemaju neke ekstra pojedince ali imaju momčad. Prednost im je i to da imaju iskusnije igrače u obrani koji jako malo griješe i zato primaju i jako malo golova. Morat ćemo biti vrlo strpljivi u traženju pukotina u njihovom obrambenom bloku. No, ne sumnjam ni najmanje u svoje dečke. Pobijedit ćemo tu utakmicu - istaknuo je Toplak.

Situacija u kojoj se našao varaždinski nogometni prvoligaš podsjeća na onu iz sezone 1997./1998. kad je, tada još uvijek NK Varteks, također rješavao svoj status u 1. HNL u zadnjem kolu prvenstva.

U Varaždin je u zadnjem kolu stigla Mladost 127, a Varteksu je trebala pobjeda za ostanak u ligi. To se na kraju i dogodilo iako je bilo vrlo „čupavo“. Odlučujući gol zabio je glavom Andrija Balajić sredinom prvog poluvremena. Zanimljivo je da je i u toj sezoni NK Varteks igrao finale Hrvatskog nogometnog kupa!


Komentari