GNK DINAMO - NK VARAŽDIN

Varaždin nije uspio iznenaditi prvaka i izgubio na Maksimiru 2:0

Objavljeno: 24.07.2020. 20:47

Zadnja izmjena: 24.07.2020. 21:04

U posljednjem, 36. Kolu HT Prve lige na maksimirskom stadionu Dinamo je pobijedio Varaždin 2:0 (2:0).

Bio je to susret u koji su obje ekipe ušle s riješenim statusom. Dinamo je već davno osvojio naslov prvaka, a Varaždin je već osigurao prvoligaški status. U ovakvoj situaciji malo bolje snašla se Dinamo momčadi.

Varaždin je dobro krenuo u susret, putem Obregona zaprijetio je već u prvim sekundama susreta. Dobro je Varaždina stajao na terenu , ali u 9. minuti Majer je iz drugog pokušaja u šestnaestercu pogodio za 1:0. Polagano Dinamo je preuzeo inicijativu i sredinom poluvremena igra se na polovici Varaždina. Pred kraj poluvremena Varaždin je ponovo ravnopravan suparnik i u tim trenucima opet Dinamo kažnjava Varaždince. Ćuže u 42. minuti glavom, nakon kornera postavlja konačan rezultat prvog dijela 2:0, a kasnije će se ispostaviti da će to biti i konačan rezultat utakmice.

U drugom dijelu bila je to sve samo ne nezanimljiva utakmica. Bilo je prilika i poluprilika na obje strane. Staistika ide tome u prilog jer je na kraju susreta posjed lopte bio isti, a u udarcima prema golu 10:7 za Varaždin, a i više kornera su izveli Varaždinci njih šest dok su domaći imali samo tri ali su iz jednog postigli zgoditak.

Sve u svemu Varaždin završava sezonu na 8. mjestu prvenstvene ljestvice, s impresivnim nizom nakon korona pauze. To je zalog za narednu sezonu u kojoj će navijači Varaždina tražiti sigurno još bolji plasman.

Komentari