GNK DINAMO - NK VARAŽDIN

Unatoč porazu Varaždin odigrao disciplinirano svih 90 minuta protiv Dinama

Objavljeno: 06.12.2019. 19:30

Zadnja izmjena: 06.12.2019. 19:55

Dinamo i Varaždin otvorili su 18. kolo Hrvatski telekom Prve lige, Varaždinci su se odlično držali do 77. minute kada je Gavranović nakon odbijene lopte Nevistića uspio postići pobjedonosni gol za domaće. 

U prvih dvadesetak minuta Varaždin je igrao podređenu ulogu u Maksimiru o čemu govori i podatak o posjedu lopte koji je u tom trenutnku iznosio 82% na strani Zagrepčana. Varaždice je u tim minutama na "životu" držao vratar Nevistić, koji je obranio sve udarce upućene prema njegovom golu.

U nastavku prvog poluvremena Varaždn se disciplinirano branio i čak pokušavao organizirati kontranapade. Tako je prvo poluvrijeme završeno bez golova 0:0. O odnosu snaga na terenu govori završna statistika prvog poluvrema u kojem je posjed lopte bio 75% za Dinamo, a  25% za Varaždin. U tom vremenu Dinamo je uputio 11 udaraca prema goslu od koji je 6 bilo u okvir, tako da je bez dileme prvo ime ovog dijela susreta bio varaždinski vratar Nevistić.

Početak drugog poluvremena bio je preslika prvog dijela. Dinamo dominantan ali Varaždin i dalje koncetriran na obranu gdje ne radi greške koje bi domaćine dovele u priliku da povedu. Sredinom drugog dijela Dinamo malo posustaje pa Glavina u 70. minuti upućuje prvi udarac prema vratima Livakovića. U 77. minuti Nevistić je obranio slobodan udarac Olma ali je loptu samo odbio, a Gavranović ju je neometano pospremio u gol. U 89. minuti Stolnik se mogao prodslaviti, iz izgledne prilike u šesnastercu Dinama uputio je udarac u okvir ali je Livaković obranio.

 

 

 

 

 

 

Komentari