Doživite Varaždin pod zvijezdama na festivalu astronomije i plesa

Objavljeno: 23.05.2011. 11:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: arhiva.evarazdin.hr

Varaždince i njihove goste od 16. do 19. lipnja razveseliti će  jedinstveni festival  plesa, astronomije, varaždinskih parkova i gastronomije.

Nizu sadržaja koji Varaždin čine jednim od najdinamičnijih gradova u Hrvatskoj sredinom lipnja pridružit će se još jedno događanje. Naime, u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina, Grada Varaždina, II. osnovne škole,  Umjetničke organizacija VRUM i HNK Varaždin  odvijat će se Varaždin pod zvijezdama.

Objedinivši sadržaje koje  nudi Varaždinska zvjezdarnica te Dani suvremenog plesa, bajkovitu ugodu Šetališta Vatroslava Jagića i Kazališnog trga te ponudu varaždinskih ugostitelja, organizatori će Varaždince i njihove goste razveseliti jedinstvenim festivalom  plesa, astronomije, varaždinskih parkova i gastronomije.

Zvjezdarnica otvara vrata

U nekadašnjoj franjevačkoj gimnaziji, danas II. osnovnoj školi, nalazi se Varaždinska zvjezdarnica koja nije bila u funkciji punih 60 godina.  Tijekom protekle dvije godine, zahvaljujući ulaganju Grada Varaždina i pomoći donatora, zvjezdarnica je obnovljena i opremljena, te joj je vraćena njena prvobotna funkcija.

Varaždinska zvjezdarnica, spremna otvoriti svoja vrata Varaždincima i njihovim gostima, čini prirodnu cijelinu sa Šetalištem Vatroslava Jagića, koje je jedna od najstarijih parkovnih cijelina u Hrvatskoj.

Na tom će se prostoru, oplemenjenom programima Dana suvremenog plesa, odvijati festival Varaždin pod zvijezdama. Program festivala sastojat će se od posjeta Varaždinskoj zvjezdarnice, gdje će se uprizoriti priča o veličini Sunčevog sustava, plesnih i glazbenih događanja, kao i specijalne zvjezdane gastronomske ponude u Šetalištu Vatroslava Jagića, te visokokvalitetne selekcije programa na Danima suvremenog plesa, koji će se odvijati na različitim lokacijama u gradu.

Pravo proljetno slavlje

Dani suvremenog plesa ciljaju na raznoliku publiku, ne zanemarujući pritom ni plesno educiranu publiku ni onu koja se prvi put susreće sa suvremenim plesom. Tako se programi Dana suvremenog plesa 2011. godine kreće u rasponu od suvremenoga baleta do intimnih solo izvedbi, podjednako se posvećujući visokoestetiziranim scenskim slikama i otvorenim plesnim improvizacijama.

Jednom riječju, Varaždince i njihove goste očekuje pravo proljetno slavlje plesne umjetnosti u gradu koji traži i nalazi pozicioniranje na europskoj karti suvremene plesne umjetnosti.

Dio programa Varaždina pod zvijezdama bit će besplatan, a za posjet Varaždinskoj zvjezdarnici  i za većinu programa Dana suvremenog plesa naplaćivat će se ulaznica. Ulaznica za Varaždinsku zvjezdarnicu koštat će 20,00 KN, a ograničani broj će se moći  kupiti u Turističkoj zajednici grada Varaždina, a za programe Dana suvremenog plesa ulaznice će biti od 20,00 do 40,00 KN te će se moći kupiti na blagajni HNK Varaždin te u Turističkoj zajednici grada Varaždina.

Više informacija o programu i ulaznicama može se dobiti na www.tourism-varazdin.hr i www.perform-d-ance.com.

Komentari