lijepa gesta

Varaždin poklonio ljetovanje u svojem odmaralištu na Rabu djeci pogođenoj potresom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.02.2021. 12:48

Zadnja izmjena: 08.02.2021. 12:53

Foto: Ilustracija

Na prijedlog gradonačelnika Ivana Čehoka, Grad Varaždin će uz potporu Gradske tržnice učenicima Osnovne škole Jabukovac pokraj Petrinje pokloniti ljetovanje u Dječjem odmaralištu „Varaždin”na Rabu.

Sreću i radost koju osjećaju djeca povodom ove donacije, ali i težinu situacije u kojoj se nalaze najbolje opisuju riječi ravnateljice škole Jadranke Novak koja je gradonačelniku pisanim putem zahvalila na velikodušnoj pomoći:

- Većina naših učenika nije nikada bila na moru niti im to njihovi roditelji mogu priuštiti u normalnim životnim okolnostima, a pogotovo ne sada nakon razornog potresa koji je pogodio učenike. Prema kurikulumu naše škole planirana je izvanučionička nastava za sve učenike od 1. do 8. razreda i ekskurzija za učenike 7. i 8. razreda. Te aktivnosti ne bi se mogle provesti u ovim okolnostima bez vaše velikodušne donacije. Naša djeca su skromna, jednostavna i beskrajno zahvalna na vašem daru kao i njihovi roditelji. Zahvalama se pridružuju svi učitelji i djelatnici škole - rekla je ravnateljica.

Komentari