NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Varaždin ponovo igra odlučujuću utakmicu, ovaj puta sa Sesvetama za održanje četvrte pozicije

Objavljeno: 15.11.2018. 15:17

Zadnja izmjena: 15.11.2018. 15:20

U subotu od 13,30 sati NK Varaždin igra posljednji susret jesenskog dijela 2. HNL. U goste ima dolazi ekipa Sesveta. Riječ je o svojevrsnom derbiju, jer je Varaždin na četvrtkom mjestu prvenstvene ljestvice a Sesvete na petom.

Varaždin je „crnom“ nizu od dva poraza u dva posljednja kola, od  Hrvatskog dragovoljca i Šibenika s po 2:0. Dok Sesvete igraju po sistemu „toplo – hladno“.

Sesvete su u ovu sezonu ušle s nešto nezgodnijim rasporedom pa su u prva dva kola imali susrete s Dinamom II i Osijekom II pa su tek u 3. Kolu protiv Zadra  došli do prvog boda. Zatim s Međimurjem isto osvajaju samo bod. U 5. kolu pobjeđuju Hrvatski dragovoljac, pa gube od Šibenika, zatim dobivaju Solin i BSK,  gube od Lučkog , pobjeđuju Dugopolje, gube o Hajduka II, te pobjeđuju Kustošiju 3:0. Prema rezultatima igraju „toplo – hladno“, a prema toma sada bi bilo na redu da ponovo izgube – ukoliko se pouzdamo u takvo prognoziranje.

Međutim trener Varaždinaca Branko Karačić pred ovaj susret je vrlo oprezan. – Pred nama je izuzetno teška utakmica. Željeli bi sezonu završiti pobjedu a dolazi nam ekipa koja je vrlo homogena momčad u obrambenom bloku dok su agresivni u sredini. Nama trenutno to nedostaje, pa trebamo ovu utakmicu dobiti na mišiće, najavio je Karačić.

Što se sastava za subotu tiče trener Karačić ne može računati na četiri igrača. Josip Golubar ima tri žuta kartona, a Emanuel Črnko, Dejan Glavica i Borna Miklić su ozlijeđeni, a upitan je i Bamidele.

Hoće li navijači otići zadovoljni s varaždinskog gradskog stadiona saznat ćemo u subotu poslijepodne, a pred upravom, trenerom i igračima zatim je razdoblje u kojem moraju stvoriti kvalitetniju momčad ukoliko žele ostvariti cilj sezone – ulazak u 1. HNL.  

 

Komentari