NK INTER - NK VARAŽDIN

Varaždin preokretom dolazi do pobjede golovima Benka i Petkovića

Objavljeno: 15.02.2020. 16:43

Zadnja izmjena: 15.02.2020. 16:53

Inter i Varaždin odigrali su susret 22. kola HT Prve lige rezultatom 1:2 (1:0). Nakon prvog dijela činilo se da se u momčadi Varaždina nije ništa promijenilo, ali u drugo poluvrijeme kao da je na teren izašla neka druga, agresivnija i bolja ekipa. Mijenjaju se snage na terenu i Varaždin dolazi do treće pobjede u sezoni.

Inter je bolje ušao u prvo poluvrijeme i već u 3. minuti prijeti iz neposerdne blizine a Nevistić instinktivno brani. Uzrvaća Teklić, novo varaždinsko pojačanje, nekoliko minuta kasnije ali udarac mu u posljednji trenutak blokiraju domaći braniči. U 15. minuti Toplak je primoran napraviti izmjenu, izlazi Stolnik a ulazi Novoselec. U 19. minuti jedna od akcija Intera s desne strane završava odličnim ubacivanjem u šesnaesterac, a Srederov rutinski pogađa pokraj Nevistića. U to vrijeme i završava dominacija Intera iako su vrlo opasni iz kontranapada. U 40. minuti Glavica se našao u prilici ali su domaći braniči ponovo na mjestu i blokiraju udarac. Do kraja poluvremena Varaždinci nešto više imaju loptu u nogama ali realizacija se nije popravila. Na kraju je poluvrijeme u potpunosti pripalo domaćima. Varaždin je uputio pet udaraca prema golu ali niti jedan u okvir dok je Inter puca sedam puta a u okvir pogađao tri puta. Posjed lopte je također bio na strani domaćih nogometaša i to u omjeru  60:40. 

U drugo poluvrijeme Varaždin ulazi puno sigurnije. Imaju loptu više u svojim nogama, a Teklić u 58. minuti prvi dolazi u vrlo izvjesnu situaciju, puca prema golu ali domaći golman na mjestu. Samo dvije minute kasnije Varaždin naplaćuje svoju premoć na terenu. Teklić izvodi korner, Špičić ubacuje u šesnaesterac a Benko glavom pronalazi put prema golu, 1:1 i Varaždin je opet u igri. Međutim, samo minutu kasnije, nakon greške Novoselca, Andrić iz stopostotne prilike ne pogađa. Topla je tada radi još jednu izmjenu, izvadio je Glavicu, a uveo Petkovića. Igra se rasplamsala sredinom drugog dijela, a to koristi Petković koji krasnim solo prodorom od sredine terena dolazi do šesnaesterca i preciznom udarcem u 70. minuti dovodi Varaždin u prednost. Toplak radi i posljednju promjenu, izlazi Đurasek a ulazi Kolarić. Inter odmah uzvraća ali Nevistić brani. U 80. mintu iponovo prilika za Inter ali Nevistić na mjestu.

U današnjem susretu svoju priliku iskoristili su Teklić i Petković, uz standardne Benka i Senića ali pohvale zaslužuju svi igrači Varaždina, zajedno s trenerom Samirom Toplakom. On je tako u svom debiju na klupi Varaždina donio tri prijeko potrebna boda Varaždinu. 

 

Komentari