Varaždin dobiva rukometni klub s europskim ambicijama

Objavljeno: 05.06.2013. 15:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:31

Foto: Darko Gorenak/GODAR

Ovih dana u kuloarima se spominjala mogućnost formiranja snažnog rukometnog kluba u Varaždinu, koji bi navodno trebao nositi ime Gradski rukometni klub Varaždin, a koji bi preuzeo status premijerligaša od Vidovec Biosa te se natjecao u elitnom rangu natjecanja, s ambicijama za sam vrh domaćeg rukometa...

Potvrđeno nam je to i danas, putem dopisa Ekos holdinga i dojučerašnjeg predsjednika RK Vidovec Biosa, najuspješnijeg kluba u regiji, Josipa Vojvode, koji bi s igračkim kadrom te organizacijskom i logističkom ekipom trebao predvoditi i ovaj sportski projekt.

-Iza nas je odlična sezona u Vidovec Biosu, gdje smo ponosni na ostvarene rezultate kluba, posebice zbog činjenice da se radi o prvoj sezoni u elitnom natjecanju. Unatoč tome, tvrtka Ekos Holding ukinula svoje sponzorstvo RK Vidovec Bios, jer ne može, u najvećoj mjeri sama financirati premijerligaški klub, a ja i potpredsjednici smo podnijeli ostavke na mjestu u Upravnom odboru kluba – stoji u priopćenju iz Ekos holdinga te se navodi.

-Teška srca napuštamo Vidovec, Vidovčance te sve žitelje općine Vidovec, koji su prema nama bili izuzetno susretljivi i ljubazni te nam pružili tri nezaboravne godine, koliko smo prisutni u klubu, na čemu smo im neizmjerno zahvalni – ističe Vojvoda.

Ovih dana održat će se i skuština RK Vidovec Biosa, a tvrtka Ekos holding poštovat će svaku odluku vidovečkog kluba.

Iz Ekos holdinga potvrđuju inicijativu, za pokretanje snažnog rukometnog kluba u „kolijevci rukometa“, gradu Varaždinu.

-Prije nekog vremena iz grada Varaždina stigla je inicijativa, da stvori jedan snažan rukometni brend u gradu Varaždinu. Ekos Holding je za to zainteresiran, a kako sada stvari stoje, i ostvare li se sve zacrtane ideje i stvore preduvjeti, mi bi rado prihvatili inicijativu i pokrenuli jednu lijepu rukometnu priču u gradu rukometa.

Uprava i organizacijska ekipa iz Vidovec Biosa, trebala bi biti pokretač ovog projekta, uz podršku grada i gospodarstvenika u regiji.

-Imamo interes i od brojnih kvalitetnih igrača, koji su zainteresirani doći kod nas, spremni smo se igrački ojačati, i vjerujem napraviti klub koji bi bio u samom vrhu domaćeg rukometa – potvrđuje potencijalni novi predsjednik, no ne otkriva zasad imena igrača.

GRK Varaždin bi nastaviti premijerligaški status od Vidovec Biosa, a to bi „povuklo“ i nekoliko daljnjih preuzimanja sportskih prava, odnosno statusa. Jednako tako, u Međimurju postoji ekipa voljna također osnažili rukomet, pa će rukometni klub Čakovec, preuzeti status od Varteks Di Caprija, dok bi donedavni klubovi „predvodnici“ kvalitete dosad, ali u velikim financijskim i ostalim problemima, Varteks Di Caprio i Međimurje, išli u najniži rang natjecanja.

-Jedini interes je napredak rukometa u regiji Sjeverozapadne Hrvatske, da ima snažnog premijerligaša, ali i sve ostale klubove, u rangu natjecanja u kojima se mogu natjecati. Svi klubovi zainteresirani za natjecanje, i obe Županije, već su razgovarali, dogovoren je modus po kojem bi svi klubovi trebali biti zadovoljni.

U idućih tjedan dana trebale bi se održati i skupštine klubova, da se formalno riješe statusi, no kako su svi zainteresirani za takav rasplet, vjerujemo da ne bi trebalo imati problema. Svi klubovi trebali bi do 15. Lipnja prijaviti rangove natjecanja u kojem će sudjelovati iduće sezone, što Natjecateljska komisija HRS-a mora odobriti, no i tu su odrađeni sastanci s čelnim ljudima Saveza, koji također podržavaju projekt.

Kako najavljuju iz Ekos holdinga, u sljedećim danima, može se očekivati i formalno rješenje statusa svih klubova te do 15. lipnja predaja zahtjeva za natjecanje u ligama.

Komentari