Vugrinec i Mujanović s nestrpljenjem iščekuju lokalni derbi

Objavljeno: 18.03.2011. 12:41

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: CROPIX

Utakmice varaždinskog i koprivničkog prvoligaša uvijek su bile posebne navijačima i jedne i druge ekipe. I posljednja, odigrana u Koprivnici, iako je domaćin pobijedio s minimalnim rezultatom, obilovala je prigodama...

Situacija nije "bajna" u oba kluba, nakon dva uzastopna poraza, iako je varaždinski prvoligaš s mnogo manje očekivanja ušao u sezonu. Zbog loših rezultata Koprivničani su uoči ovog kola promijenili i trenera, s nadom da će donijeti pomake u njihovoj igri. Uoči lokalnog derbija porazgovarali smo s dvojicom Trnovčanaca, napadačima Slavena i Varaždina, Goranom Mujanovićem i Davorom Vugrincem.

Mujanović: Susjedski derbi je uvijek poseban

Goran Mujanović prvi će puta igrati kao član Slavena na varaždinskom stadionu. Davno je igrao za Pomorac protiv matičnog kluba, no ovo je ipak posebna situacija.

- Prvi put po odlasku iz Varteksa da igram na varaždinskom stadionu. Susjedski derbi je uvijek poseban, naboj je malo veći, želi se pobijediti. Za nas je to vrlo bitna utakmica, jer imamo dva uzastopna poraza – kazao je Mujanović.

Prema informacijama iz koprivničkog tabora upravo bivši «krojači» Benko i on, trebali bi predvoditi napad «farmaceuta». Čini se da im je novi trener Roy Ferenčina odlučio dati povjerenje uoči važnog susreta.

- Tek je stigao, ne može se preko noći puno toga promijeniti. Tu je da nas digne, u prvm redu da poradi na našem samopouzdanju. Kao igrač je bio veliki borac, takav je sada i kao trener – ističe Mujanović.

A mnoge oči bit će na drugoj strani uprte u Davora Vugrinca, koji se u posljednjoj domaćoj utakmici protiv Rijeke osladio konačno i prvenstvenim pogotkom, čime se na vječnoj listi naj-strijelaca HNL-a dodatno približio Jošku Popoviću.

Vuga: Moramo igrati glavom, a ne srcem

- Mislim da se polagano dižem, bile su dobre posljednje utakmice, a sada ipak dolazimo u seriju teških protivnika i važan nam je ovaj susret. Imamo dva poraza zaredom, ali igrali smo dobro i samo tako trebamo nastaviti pa će doći i rezultat - tvrdi Davor Vugrinec.

Lokalni karakter derbija daje mu poseban draž, ali i upozorava da moraju biti mirne glave.

- U tima utakmicama emocije su uvijek visoke, ali mi mramo biti strpljivi i mirni. Utakmica je to kao i svaka druga, moramo ju odraditi maksimalno, ali glavom, a ne srcem – poručuje Vugrinec.

Sve je jako dobro poznato u oba stručna stožera, kao i među igračima jednog i drugog sastava. Međusobno je prisutan respekt i uvažavanje, a većinu igrača vežu i prijateljstva. U redovima Slavena su čak trojica igrača koji su zanat ispekli u Varaždinu, Mujanović, Benko i Maras, a današnji «krojači» Šafarić i Posavec nosili su dres koprivničkog prvoligaša.

- Varaždin uvijek ima neke odlične mlade igrače, tu su sada Filip Škvorc, Glavina i Glavica, uz iskusne Šafarića i Vugrinca, ali dobro se poznamo, nema previše tajni – tvrdi Mujanović.

- Znamo sve o njima, spremamo se za njih, ali ipak ovisimo o sebi. Dosad smo u prvenstvu uspješno parirali svima, nisu nas nadigrali niti Dinamo ni Hajduk pa se nadam da će tako  biti i dalje – zaključio je Vugrinec.

Susret «šnajdera» i «farmaceuta» igra se u 17 sati na varaždinskom travnjaku, a u klubu se nadaju da bi i posjeta mogla konačno biti malo veća. Susjedski derbi jedna je od najljepših utakmica sezone i ne bi je valjalo propustiti.


Varaždin (4-2-3-1)

Dreven – Tkalčić, D. Škvorc, Sušac, Kvesić – Punčec, Šafarić – Glavica, Vugrinec, F. Škvorc – Dudić. Trener: Samir Toplak.

Slaven Belupo (4–4-2)

Rodić – Purić, Kokalović, Maras, Bagarić – Havojić, Vojnović, Milardović, Poljak – Mujanović, Benko. Trener: Roy Ferenčina.


Varaždin – Slaven Belupo

Varaždin. Gradski stadion. 19.03.2011., 17:00

Suci: Danijel Trampus (Osijek), Dražen Pejić (Vukovar), Darko Novoselnik (Belišće).


Komentari