NK GORICA - NK VARAŽDIN

Varaždin u Gorici odigrao taktički odličnu utakmicu i pobijedio

Objavljeno: 10.07.2020. 21:24

Zadnja izmjena: 10.07.2020. 21:59

U prvom susretu 34. kola HT Prve lige sastali su se Gorica i Varaždin, dvije ekipe koje su manje-više osigurale svoje pozicije na prvenstvenoj ljestvici. Gorica je do ove utakmice bila šesta sa 47 bodova čak deset bodova više od sedmog Slaven Belupa, a Varaždinci su bili osmi s 30 bodova, šest više od zone ispadanja. U takvom neopterećenom sportskom nadigravanju Varaždin je odigrao taktički bolji susret i pobijedio.

U prethodna tri međusobna ogleda Gorica je slavila dvaput (3:1 i 1:0), dok je posljednji prvenstveni dvoboj u Varaždinu završio podjelom bodova (2:2).

Prvo poluvrijeme proteklo je bez pogodaka, uz gredu Gorice. Domaći nogometaši veći su dio prvog dijela bili ofenzivniji a obrana Varaždina funkcionirala je u potpunosti i amortizirala sve napade Gorice. Varaždinci su prijetili iz protunapada.

U drugom dijelu Varaždin ima svoje prilike iz kontranapada, a Gorica nastavlja s napadima. U 76. minuti šok za domaće, Drožđek iz jedanaesterca dovodi Varaždin u vodstvo. Utakmica postaje žustrija, uz mnoštvo žutih kartona, a u 80. minuti VAR poništava jedanaesterac za Goricu. Varaždin i dalje dobro brani svoj gol i privodi susret kraju u svoju korist.

Komentari