NK OSIJEK - NK VARAŽDIN

Varaždin u samo nekoliko minuta preokrenuo cijelu utakmicu i izborio remi

Objavljeno: 15.09.2019. 18:16

Zadnja izmjena: 15.09.2019. 18:30

Dravski derbi nakon uspavanke, i vodstva Osijeka od 2:0 do 89. minute, ušao u infarktnu završnicu u kojoj Đurasek iz slobodnog udarca i Lisakovich iz kontranapada anuliraju prednost Osijeka. Varaždin je tako osvojio veliki bod u Osijeku u utakmici u kojoj su igrali podređenu ulogu u većem dijelu susreta. 

Početak prvog poluvremena Osijek ima više loptu u svojim nogama ali bez izrazitih prilika. Prvi pravi udarac na gol zadali su Varaždinci. Posavec je u 11. minuti dobro pucao a golman Osijeka loptu izbacuje u korner. Domaćini stvaraju nekoliko poluprilika ali bez završne realizacije. U 26. minuti iz slobodnog udarca s dvadesetak metara od Nevistićevog gola puca Marić i pogađa desni donji kut varaždinskog gola za 1:0. Dvije minute kasnije još jedna prilika za Osijek, u kontranapadu je bio Mance ali slabo puca a Nevistić dobro brani. U 38. minuti greda za Osijek, ponovo iz slobodnog udarca, a u 38. minuti minijatura Brazilca Igora Silve koji je nanizao četiri varaždinska igrača i pokraj Nevistića iskosa pogađa za 2:0.

Drugo poluvrijeme donosi slično situaciju na terenu. Osijek igra malo sporije ali ima dominaciju na terenu, a Varaždin radi puno tehničkih pogrešaka i jalove akcije u napadu ne donose promjenu rezultata. Varaždin tako igra podređenu ulogu, kao i u većini vremena svih prvoligaških utakmica. U 63. minuti osječki napadači igraju mali nogomet u varaždinskom šesnaestercu ali na kraju pogađaju stativu. Dominacija Osijeka lagano prestaje i Varaždin to koristi te dolaze u dvije vrlo izgledne situacije. U 74. minuti dobar kontranapad ali iz gužve u petercu lopta odlazi u korner, a u 77. minuti Lisakovich pogađa stativu. U 89. minuti Đurasek iz slobodnog udarca sjajno pogađa za smanjenjen rezultata na 2:1. Osijek uzvraća ali ih Nevstić spašava gol. I onda veliki preokret, Lisakovich u kontranapadu i postiže pogodak u posljednjim trenucima za 2:2.  

Komentari