SAVJETPVANJE S JAVNOŠĆU

VARAŽDIN Uključite se u donošenje Odluke o komunalnom redu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.07.2019. 12:34

Zadnja izmjena: 30.07.2019. 08:33

U razdoblju od 29. srpnja do 28. kolovoza 2019. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o komunalnom redu.

Novom odlukom reguliralo bi se uređenje naselja koje obuhvaća građevine u vlasništvu fizičkih i pravnih osoba u dijelu koji je vidljiv s javnih površina i površina javne namjene, način uređenja i korištenje javnih površina i zemljišta u vlasništvu Grada Varaždina za gospodarske i druge svrhe, uvjeti korištenja javnih parkirališta i drugih površina javne namjene za parkiranje vozila, održavanje čistoće i čuvanje površina javne namjene, mjere za provođenje ove Odluke, obveze pravnih i fizičkih osoba te prekršajne odredbe.

Cilj provođenja savjetovanja je upoznavanje javnosti s nacrtom Odluke o komunalnom redu, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali  i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam Nacrt odluke, nalaze se na web stranicama Grada Varaždina pod rednim brojem 7.Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca zaključno do 28. kolovoza 2019. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša, Trg slobode 12/II, Varaždin, s naznakom „Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt odluke o komunalnom redu“ ili na e-mail adresu [email protected] također putem obrasca.

Komentari