Varaždin za dvije godine ponovo ima nogometnog prvoligaša?

Objavljeno: 24.05.2012. 12:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: mnovine.biz

Na sastanku „spasitelja“ hrvatskog i varaždinskog nogometa otkriven je veliki plan za spas NK Varaždina. Naime, najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa Zdravko Mamić dao je naslutiti da će bivši prvoligaš otići u stečaj s likvidacijom te će zatim biti osnovan novi klub koji bi trebao "kupiti" status trećeligaša od jednog od postojećih sudionika 3. HNL Sjever iz Varaždinske županije. Istražili smo kako čelni ljudi Grada, HNS-a i kluba namjeravaju u djelo sprovesti taj svoj veliki plan.

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić u srijedu je otkrio da bi NK Varaždin sljedeće sezone, umjesto u županijskom rangu, natjecanje mogao nastaviti u 3. HNL.

Plan je sljedeći: NK Varaždin bi uskoro trebao proglasiti stečaj sa likvidacijom, odnosno trebao bi biti ugašen, a zatim bi trebao biti osnovan novi klub s novom upravom. Na taj način sadašnji bi se prvoligaš "oprao" od svih dugovanja i financijskih dubioza.

Novi klub, a neslužbeno smo doznali da bi trebao biti osnovan pod tradicionalnim imenom NK Varteks ili nešto slično budući da jedan NK Varteks već postoji i natječe se u 2. Županijskoj nogometnoj ligi, i trebao bi "kupiti" status trećeligaša od nekog postojećeg sudionika 3. HNL Sjever iz Varaždinske županije. U prijevodu, to znači da bi "novi" NK Varteks trebao preuzeti status trećeligaša od Podravine, Nedeljanca ili Ivančice.

Kupovina statusa trećeligaša od Podravine i Ivančice čini se kao nemoguća misija, pa se kao jedini logični izbor nameće kupovina trećeligaškog statusa od NK Nedeljanca.

- Riječ je o kulorskim pričama. Nitko nas iz NK Varaždina nije ni kontaktirao, a dođe li do kontakta o tome će odlučiti Skupština NK Nedeljanca - rekao nam je predsjednik NK Nedeljenca Krunoslav Bistrović.

Neslužbeno doznajemo ako do toga dođe, Nedeljančani će imati svoje zahtjeve, a oni će biti vezani uz naknadu vezanu uz stvaranje boljih uvjeta u NK Nedeljncu, koji bi tada natjecanje od iduće sezone započeo u trećoj županijskoj ligi.

U NK Varaždinu su nam kazali kako nisu kontaktirali ni jednog trećeligaša, a o sudbini kluba odlučivat će Skupština kluba koja bi trebala biti održana za desetak dana.

- Svi smo zatečeni, a a kakav će stav zauzeti Skupština vidjet ćemo - rekao je direktor NK Varaždina Zlatko Ivanković.

Što je sa školom nogometa?

U međuvremenu, juniori i kadeti škole nogometa NK Varaždina trebali bi nastaviti natjecanje u prvoj ligi, a navodno bi tome uvelike trebao pomoći Dinamo kojem je varaždinska škola nepresušni bazen talenata. Osim Vuge i Pokrivača koji su odigrali vrlo zapažene role u dresu Modrih u Dinamo je otišlo mnogo mladih igrača. Jedan od tih talenata je tada još kadet Karlo Težak koji je prije nekoliko godina u Dinamo otišao za čak milijun kuna.

Kako doznajemo iz škole nogometa se najavlju mnogi odlasci, a osim Dinama, za mlade talentirane igrače zainteresirani su Rijeka, Cibalija i Slaven Belupo.

Komentari