dio hrvatske reprezentacije

Varaždinac Marin Kišić na Svjetskoj informatičkoj olimpijadi u Rusiji koju otvara premijer Medvedev

Objavljeno: 11.08.2016. 16:16

Zadnja izmjena: 11.08.2016. 16:25

Hrvatska informatička reprezentacija otputovala je danas na Svjetsku informatičku olimpijadu u ruski grad Kazan. U četveročlanoj hrvatskoj olimpijskoj reprezentaciji je uz tri učenika glasovite zagrebačke 15. Gimnazije Adriana Bekera, Vilima Lendvaja i Domagoja Bradača i Marin Kišić iz Svetog Đurđa kod Ludbrega, koji uskoro kreće u četvrti razred Prve gimnazije iz Varaždina.

Veliko je to priznanje i za Kišića i za Prvu gimnaziju kao i za Centar izvrsnosti čiji je on dugogodišnji polaznik, još od osnovne škole. Ujedno je Kišić prvi varaždinski učenik nakon 2006. godine, kada se Marko Ivanković plasmanima uvrstio u reprezentaciju Lijepe naše za olimpijsko natjecanje.

O kakvom se natjecanju radi dovoljno govori činjenica da će na njemu nastupiti oko 350 najboljih natjecatelja iz skoro 100 zemalja svijeta, a koliku važnost mu pridaje domaćin Rusija, jasno je iz podatka da će olimpijadu otvoriti premijer Rusije Dmitri Medvedev.

- Počašćen sam što mogu predstavljati svoju državu, svoj kraj i školu na jednom ovakvom natjecanju. Veliko je to priznanje za sav moj dosadašnji trud, a zahvalan sam i svojoj školi, mentorima, profesorima i svima onima koji su pomogli da ostvarim ovakav rezultat. Iako sam svjestan da je već i sam plasman odličan rezultat, ipak se nadam i nečemu većem. Imali smo jako dobre pripreme, cijelo ljeto sam za ekranom i nekako si potajno priželjkujem medalju, a odlučivat će nijanse – rekao je Marin Kišić uoči odlaska na natjecanje koje će potrajati od 12. do 19. ovog mjeseca.

Inače, hrvatske olimpijce i Marina Kišića danas je na zagrebačkom aerodromu ispratio i njegov stric Alen Kišić, dožupan Varaždinske županije i predsjednik varaždinskog SDP-a koji nam nije želio davati nikakve izjave istaknuvši kako je puno bolje da o svom uspjehu govori osamnaestogodišnji Marin.

Komentari