većina inozemnih igrača

Varaždinci Danica Pajtak i Aki Vucković sudjelovali na prvoj disc golf turneji organiziranoj u Hrvatskoj

Objavljeno: 20.07.2016. 16:04

Zadnja izmjena: 20.07.2016. 16:11

Završila je prva disc golf turneja organizirana u Hrvatskoj u sklopu koje su u proteklih 9 dana održana tri turnira – u Varaždinu, Varaždinskim Toplicama i Toplicama Sveti Martin.

U ukupnom poretku turneje pobjedu su odnijeli Finci, Antti Ylikitti i Anita Määränen, koji su oboje osvojili prvi i posljednji turnir, dok su im titulu najboljeg u Varaždinskim Toplicama preoteli Austrijanac Michael Waidhofer i domaća igračica Danica Pajtak.

Hrvatske boje, u jakoj međunarodnoj konkurenciji uspješno je branio Aki Vucković koji je u konačnici zauzeo 5. mjesto. U ženskoj konkurenciji za pobjedu su se sve do samog kraja turnira borile Anita Määränen i Danica Pajtak, a tek na posljednje dvije staze finala, kada rizik koji je preuzela Danica nije uspio je Anita mogla odahnuti i proslaviti pobjedu. Treće mjesto osvojila je još jedna finkinja Tiina Riekkola.

U ovom događanju koje objedinjuje sportsku rekreaciju te turizam, sudjelovalo je 16 igračica i igrača iz Hrvatske (7), Austrije (4), Finske (2), Švedske (1) i Mađarske (1). Igrači iz inozemstva boravili su u Hrvatskoj od 10 do 14 dana, neki sa sobom doveli i cijele obitelji, u slobodne dane razgledali Rastoke i Plitvička Jezera te uživali u gastronomskim specijalitetima nekoliko restorana sjeverozapadne Hrvatske.

 

Komentari