Drugo obilježavanja Dana sive vrpce, Međunarodnog dana oboljelih od tumora mozga, održat će se u subotu, 18. lipnja, radi senzibiliziranja javnosti, podizanja svijesti i usmjeravanja pozornosti.

Tako će se na varaždinskom Franjevačkom trgu od 10 do 12 sati zainteresirani građani moći upoznati s informacijama o bolesti tumora mozga. Varaždinci će simboličnom donacijom, kupnjom buketića lavande sa sivom vrpcom, moći podržati ovu akciju.

Ove godine sudjeluju i studenti  i profesori Odjela za biomedicinske znanosti Sveučilišta Sjever, odnosno studija Sestrinstva. Pridružit će im se i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić i drugi gosti.

Udruga Glia, organizator ovog događanja, surađuje sa Sjeverom već nekoliko godina , a simboličnom donacijom za buketić lavande sa sivom vrpcom građani mogu pomoći Udruzi „Glia“ kako bi pružili primjerenu psihosocijalnu pomoć.

Ovogodišnje obilježvanja Dana sive vrpce posvećeno je problemu dijagnostike tumora mozga u Hrvatskoj, stoga se apelira na institucije i pojedince koji u tome mogu pomoći. 

Komentari

14.06.2016. 15:49h Zadnja izmjena: 17.06.2016. 15:34

Foto: Sveučilište Sjever