Nova atrakcija

Varaždinci i turisti sa svojim psima prvi put prošetali Muzejom vatrogastva

Objavljeno: 05.03.2016. 12:40

Zadnja izmjena: 05.03.2016. 12:41

Foto: Josip Novak

Zahvaljujući inicijativi Hrvatske vatrogasne zajednice, vlasnici pasa pristigli iz Varaždina, Zagreba, Opatije i drugih mjesta danas su prvi put sa svojim kućnim ljubimcima mogli ući u jedan muzejsku ustanovu i razgledati njen postav...

Prije nego što je jutros Muzej hrvatskog vatrogastva u Trenkovoj kao 'dog friendly destinacija' otvorio svoja vrata i četveronožnim posjetiteljima, u dvorištu Vatrogasnog doma održana je pokazna vježba s potražnim psima.

- Posebna nam je čast da je Grad Varaždin drugi grad u Hrvatskoj koji ima Muzej u kojeg se može ući s kućnim ljubimcima. Raduje me da se to dogodilo u godini kada smo otvorili i park za pse. Muzej vatrogastva od ove subote mogu sa ljubimcima posjećivati ne samo Varaždinci već i turisti – naglasio je u svojem obraćanju okupljenima varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, kojem je pripala čast da ovaj 'poseban' muzej proglasi otvorenim i za kućne ljubimce.

Predstavnici HVZ-e su tijekom otvorenja pojasnili kako je njihova intencija bila da promatrajući trendove u drugim muzejskim ustanovama, i osluškujući želje krajnjih korisnika, odluče otvoriti vrata varaždinskog Muzeja i za četveronožne posjetitelje.

- Na ideju je zapravo došla Nina Francetić, urednica Vatrogasnog lista – ističu organizatori kojima je još preostalo da upoznaju vlasnike i njihove ljubimce s muzejskim bontonom.

Kako je to sve skupa danas izgledalo pogledajte u našoj galeriji fotografija:

Komentari