USJP „RODA“

Varaždinci na 28. obljetnici VRO „Medački džep“ u Gospiću

Objavljeno: 09.09.2021. 20:23

Zadnja izmjena: 09.09.2021. 20:30

Ratni pripadnici specijalne jedinice policije PU varaždinske „Roda“, danas 9. rujna, prisustvovali su na 28. Obljetnici VRO „Medački džep“ u Gospiću.

Medački džep i okolna mjesta nalaze se tek nedaleko od grada Gospića u kojima se davne 1993. godine ispisala povijest Domovinskog rata kada su naši branitelji krenuli u borbu za oslobođenje.

Nažalost, tijekom provedbe planiranja akcije život je izgubio pripadnik „Roda“ Bernard Benček, dok je u samoj provedbi akcije smrtno stradao djelatnik Darko Turkalj. Njima u počast kao i svim poginulim i nestalim braniteljima danas su zapaljene svijeće i položeni vijenci kod Spomen – obilježja „Velebitskim junacima“ Rizvanuša, Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima te u Vojarni 9. gardijske brigade „Vukovi“. Održana je i sveta misa u Katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije. Svečanosti su prisustvovali  izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar obrane Mario Banožić s izaslanstvima Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Po završetku programa obljetnice, na poziv dragih prijatelja i kolega, ratni pripadnici SJP PU varaždinske „Roda“ prisustvovali su i na 30. Obljetnici osnutka SJP „TIGAR“ Gospić, gdje su u počast poginulim i nestalim braniteljima zapaljene svijeće i položeni vijenci kod kapelice u objektu USDR „TIGAR“. 

 

 

Komentari