Nogometaši Varaždina na Slobodi: Pripreme za Dinamo na drugom kraju grada

Objavljeno: 22.03.2012. 12:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Iako je već i "vrapcima na grani" jasno da će nogometaši Varaždina ove sezone završiti  na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice, dvoboji protiv zagrebačkog Dinama, uvjerljivo prvog na tablici, uvijek su bili nešto posebno.

Za dvoboj sa prvakom Varaždinci se pripremaju na drugom kraju grada, na stadionu u gradskom kvartu Banfica. Zašto na Slobodi? Možda zato jer im tamo ljepše trenirati, a možda jer mogu skoknuti do TTS centra i poslije treninga popiti kavicu.

No, ni jedno ni drugo nije istina. Varaždinski nogometaši na Slobodi treniraju jer u Zagrebačkoj 94 nema tople vode te se nakon treninga ne mogu otuširati. Jednostavno, igrači Branka Janžeka nemaju normalne prvoligaške za rad.

Osim loših uvjeta igrači se nepravilno hrane, a nisu ni prošli pravilne pripreme, odigrali su praktički jednu pravu prvoligašku utakmicu protiv Lučkog, a uz oskudni igrački kadar ne treba se previše čuditi kada ih u posljednjim minutama susreta počinju hvatati grčevi te gube bodove.

U takvim uvjetima Varaždinci dočekuju Dinamo. Stanje je kaotično, a direktor Ivanković već se pomirio da će Varaždinci otići u drugu ligu.

- Nakon utakmice protiv Dinama ići ćemo u dogovore s igračima, a od iduće sezone kada ćemo najvjerojatniji biti u drugoj ligi s igračima će se sklopiti novi ugovori, koji su teoretski na razini stipendijskih ugovora - planovi su direktora NK Varaždina Zlatka Ivankovića.

Komentari