Tvrtka McDonald's Hrvatska pokrenula je nacionalni projekt društvene odgovornosti prema lokalnim zajednicama u kojima posluje. Vraćanje dijela dobiti kroz društveno vrijedne projekte jedno je od temeljnih načela kompanije na globalnoj razini.

Kako bi projekt bio uistinu svrsishodan, u suradnji s gradskim vlastima grada Varaždina, ali i Zagreba, Velike Gorice, Siska, Osijeka i Karlovca McDonald's je prikupio prijedloge podrške zajednici u skladu s prepoznatim  zahtjevima i potrebama građana. Kampanja će nakon gradova u kontinentalnom dijelu Hrvatske biti provedena i u ostalim gradovima u kojima se nalaze McDonald's objekti.

Građani grada Varaždina će od 1. kolovoza do 17. kolovoza u McDonald'su u Varaždinu moći izabrati između tri predložena projekta – postavljanje podloge od gume na dječjem igralištu u Trakošćanskoj ulici, stup za održavanje i servisiranje bicikla na nekoliko lokacija te ''šetnjicu'' za pse u Perivoju biskupa Marka Culeja. Prijedlozi će biti navedeni na informativnim lecima koji će biti dostupni svim posjetiteljima, a uključivanjem građana u izbor projekta u koji će se investirati McDonald's im želi pružiti mogućnost da sami odluče i doprinesu kvaliteti života u svojoj zajednici.

- McDonald's je rano prepoznao važnost suradnje sa lokalnom zajednicom u kojoj se nalaze naši objekti, a ovaj projekt još je jedan način da se odužimo našim posjetiteljima na njihovoj vjernosti. Posebno nas veseli što će upravo građani birati projekte koje ćemo realizirati jer su i namijenjeni njihovoj dobrobiti - naglasio je Pavel Pavliček, član uprave tvrtke Globalna Hrana d.o.o. nositelja franšize McDonald's za Hrvatsku.

Komentari

01.08.2014. 18:44h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija