Humanitarni maskenbal

Varaždinci pokazali veliko srce i pomogli u stipendiranju djevojke koja ima probleme s vidom

Objavljeno: 29.04.2016. 16:44

Zadnja izmjena: 29.04.2016. 16:49

U subotu, 23. travnja 2016., u prostorijama Udruge slijepih Varaždinske županije u Varaždinu uručene su donacije Zakladi za školovanje slijepih „Marko Brkić“ za stipendiranje Anje Maltarski iz Varaždina.

Sredstva su prikupljena na humanitarnoj akciji održanoj u veljači 2016. u Medinoj škrinji u Varaždinu na devetom po redu „Humanitarnom maskenbalu“.

Cilj ove humanitarne akcije bio je prikupljanje financijskih sredstava za stipendiranje Anje Maltarski iz Varaždina. Anja je studentica druge godine preddiplomskog studija sociologije i pedagogije na Filozofskom fakultetu u Sveučilišta u Zagrebu i članica Udruge slijepih Varaždinske županije u Varaždinu. Akcijom je ukupno prikupljeno 7 138,40 kn. Sredstva su krajem veljače 2016. uplaćena Zakladi za školovanje slijepih „Marko Brkić“, čija je Anja stipendistica.

Cjelovečernju ludu zabavu na maskenbalu osigurao je muzički sastav Kriglbojsi, koji je i ove godine nastupio bez naknade.

Zajedničkim djelovanjem uspješnoj i mladoj Anji Maltarski omogućena je stipendija, koja će joj, s obzirom na dodatne potrebe s kojima se zbog svog hendikepa susreće u svom obrazovanju, zasigurno biti od velike pomoći.

Komentari