CRVENI KRIŽ

Varaždinci se odazvali akciji CK i donirali tonu zimske odjeće i obuće

Objavljeno: 09.12.2020. 18:09

Zadnja izmjena: 09.12.2020. 18:15

Danas počinje obilježavanje Tjedna solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa, a  u Varaždinu je počeo na najljepši mogući način. Kao odgovor na apel GDCK Varaždin u kojem je objavljen poziv građanima o potrebi donacija zimske odjeće i obuće,  zaprimljena je gotovo jedna tona traženih odjevnih predmeta. Sva zaprimljena roba dijeliti će se građanima u potrebi u narednom periodu.

Osim donacija odjeće i obuće zaprimljene su donacije poklon paketa sa igračkama i slatkišima namijenjenima djeci iz socijalno ugroženih obitelji. Donacije građana djeci će podijeliti zaposlenici GDCK Varaždina zajedno sa poklon bonovima za djecu koje je osigurao Hrvatski Crveni križ.

GDCK Varaždin također je pripremilo povodom božićnih blagdana 1.100 prehrambeno-higijenskih paketa koji se dijele socijalno ugroženim stanovnicima s područja grada Varaždina i općina Beretinec, Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec, Vidovec i Vinica. Paketi su kupljeni iz vlastitih sredstava GDCK Varaždin i donacija građana prikupljenih u humanitarnoj akciji Solidarnost na djelu koja se provodila u listopadu u osnovnim i srednjim školama.

Svi građani koji se žele uključiti u akciju i pomoći drugima koji su u potrebi mogu u Tjednu solidarnosti, do 15. prosinca donirati hranu u poslovnici Kauflanda u Varaždinu, u postavljenu košaricu za donacije.

Iz GDCK Varaždin zahvaljuju na svakoj pojedinoj donaciji.

Komentari