NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Varaždinci su pripremili nekoliko taktičkih zamisli kojima namjeravaju otupiti napad Riječana

Objavljeno: 14.12.2019. 11:00

Remijem Gorice i Intera iz Zaprešića, u prvoj utakmici 19. kola Hrvatski telekom Prve lige, Varaždin je ponovo na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice.

Ovaj rezultat ponovo je iziješao tri posljednjeplasirane ekipe, Varaždin, Inter i Istru. Svaki osvojeni bod značit će, i ubuduće, puno prema putu za ostanak u društvu najboljih. Varaždinski nogometaši svjesni su toga kao i Franjo Prce, koji je siguran da Varaždin čeka teška utakmica na Rujevici.

- Sigurno nas očekuje teška utakmica s obzirom na naše izostanke i trenutačnu formu Rijeke koja se u posljednje tri utakmice digla s novim trenerom, nakon turbulentnog početka. Mi se idemo u Rijeku pofajtati s njima, pa šta bude. Bilo bi bolje da je ova utakmica odigrana u srijedu ili da je odgođena za proljeće s obzirom kakve mi imamo ovdje uvjete i na vremenske prilike, ali idemo odigrati što bolje, predstaviti se u što boljem svjetlu i pokušati uzeti neki bod, dodao je Prce.

Hrabro u utakmicu

Trener Varaždinaca Luka Bonačić sve teže sastavlja početni sastav, što zbog ozljeda, što zbog žutih kartona. Međutim, u svemu tome pokušava pronaći formulu za, kakav - takav pozitivan rezultat.   

- Oni su favoriti, hvataju drugu poziciji, oni su motivirani, htjet će na Rujevici potvrditi image iz ovog dijela prvenstva. Očekujemo agresivnu Rijeku, koja će težiti da što prije postigne gol, kako bi skinula nervozu bremena favorita. Nećemo kukati, koga nema bez njega se može. Postavit ćemo se hrabro i pokušati provesti u djelo nekoliko taktičkih zamisli i nadat se da ćemo moći parirati i staviti Rijeku u probleme. Idemo se nadigravati, kao protiv Gorice, Belupa i Osijeka. U posljednjim utakmicama izgubili smo igru prema naprijed, možda i zbog vremena i blatnjavog terena ali i konstantna tri, četiri izostanka pa smo objektivno u padu. Sad mi je još teže nego kada smo to tek uigravali. Pokušat ćemo, ali kako će ići vidjet ćemo. Nećemo kukati, što je tu je idemo hrabro, najavio je Bonačić.

Komentari