Varaždinci u Andori traže prolaz u sljedeće pretkolo EL

Objavljeno: 07.07.2011. 12:05

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Nogometaši Varaždina otputovali su na uzvratnu utakmicu 3. pretkola Europske lige koju će večeras odigrati protiv andorskog predstavnika FC Lusitanosa. Na put je otputovalo samo 14 igrača.

Put u Andoru trebao bi biti samo izlet za nogometaše Varaždina koji su u prvoj utakmici lagano pobijedili Andorce s visokih 5:1.

Varaždinci će se sigurno kvalificirati u 2. pretkolo no pitanje je hoće li u klubu ostati dovoljan broj igrača za nogometnu momčad koja bi se u sljedećoj rundi trebala suprotstaviti moldavskom predstavniku Iskra-STAL.

Kadar varaždinskog prvoligaša se naime sve više osipa. Nakon što su klub napustili Saša Hojski, Dino i Filip Škvorc, pa zatim i prošlosezonski kapetan Roberto Punčec, na odlazak se odlučio i bosansko-hercegovački mladi reprezentativac Josip Kvesić. Odlazak je najavio i Dubrovčanin Adnan Aganović te još neki igrači tako da je moguće da uskoro NK Varaždin uskoro neće više imati ni jedanaest igrača za zapisnik!

U Andoru nije otputovao ni iskusni Davor Vugrinec, a s obzirom da je on jedini napadač u rosteru Varaždinaca, Toplak će večeras na teren poslati ekipu bez ijednog napadača!

Utakmica počinje u 19 sati, a igrat će se na Estadio Comunal u glavnom gradu Andore La Valleti koji prima 900 gledatelja.

Između vratnica večeras bi se trebao pojaviti Krklec, stoperski par će činiti Sušac i Conjar, bokove će pokrivati Šimek i Tkalčić, vezni red bi trebali osiguravati Šafarić i Grgec, a gol Andoraca trebali bi napadati vezni igrači Aganović, Glavina, Brlečić i Glavica.

To bi, unatoč svim negativnim okolnostima, trebalo biti dovoljno za još jednu visoku pobjedu protiv amatera iz Andore, upisivanje novih bodova za Europski koeficijent Varaždinaca i plasman u sljedeće pretkolo.

Prva utakmica 2. pretkola igra se već sljedeći četvrtak. Varaždinci bi trebali putovati u moldavsku Ribnicu gdje će se suprotstaviti momčadi Iskra-STAL.

U normalnim okolnostima, prolaz protiv Moldavaca bio bi gotovo siguran. No, u okolnostima u kojima se nalazi NK Varaždin upitno je hoće li Varaždinci uopće imati dovoljan broj igrača da se suprotstave Iskri-STAL...

Komentari