STOLNOTENISKI KLUB STARR VARAŽDIN

Varaždinci u Prelogu odigrali 6. kolo Lige prvaka i izgubili od Portugalaca 3:1

Objavljeno: 11.12.2019. 07:55

Zadnja izmjena: 11.12.2019. 07:58

U sjajnom ambijentu sportske dvorane u međimurskom Draškovcu pred dvjestotinjak ljubitelja stolnog tenisa u utorak je navečer odigran susret europske Lige prvaka između hrvatskog STK Starr i portugalskog Sportinga. Pobijedili su gosti iz Lisabona rezultatom 3:1 te tako varaždinski klub nakon 6. kola i dalje ostavili bez bodova u ovome najprestižnijem europskom natjecanju.

U prvom je susretu Ronald Redjep izgubio od Dioga Carvalha s 3:1, a u drugome je od našeg Liang Qiua s 3:0 bio bolji Quadri Aruna. Potom su zaigrali najmlađi sudionici – šesnaestogodišnji Leon Šantek svladavši rezultatom 3:1 četrnaestogodišnjeg Portugalca Paula Guilherma za obećavajućih 2:1. Pokušao je onda Redjep u četvrtko susretu poravnati konačni skor protiv sjajnog osamnaestoplasiranog igrača svijeta Arune pri čemu je pružio solidnu partiju, ali na kraju ipak s 3:1 slavi Portugalac za konačnu pobjedu.

Ovaj sportski događaj održan je u sklopu obilježavanja Dana grada Preloga, koji je i bio pokrovitelj događanja.

Starrovce nakon natjecanja u europskoj Ligi prvaka sada očekuje još jedno euro natjecanje u tzv. četvrtom kolosijeku – u grupnoj fazi europske Superlige. U petak, 13. prosinca u Beču će igrati protiv ekipe Wiener Neudorfa za prolazak u četvrtfinale Superlige, čime bi ostvarili svoj primarni cilj i proljeće dočekali u Europi.

Komentari