AMANDA MLINARIĆ

Varaždinka Amanda Mlinarić nominirana za Fair Play nagradu HOO-a zbog senzacionalnog događaja

HSS

Objavljeno: 09.12.2019. 20:56

Zadnja izmjena: 09.12.2019. 21:13

Amanda Mlinarić, članica Varaždinskog streličarskog kluba i hrvatske streličarske reprezentacije nominirana je za Fair Play nagradu HOO-a, povodom događaja koji se dogodio na „Afrodita Mediteranskom kupu“  2. studenoga ove godine u mjestu Ayia Napa u na Cipru.

Na međunarodnom streličarskom turniru u mjestu Ayia Napa, na Ciparu, zbio se događaj koji je imao izuzetno veliki utjecaj na sve sudionike turnira, kao i na trenere, organizatore i sve sudionike turnira, a posebno reprezentativce Cipra i Grčke.

Nakon kvalifikacijskog dijela turnira, u kojem je Amanda Mlinarić zauzela 1.mjesto, uslijedio je eliminacijski dio, gdje streličarke pucaju mečeve na ispadanje jedna protiv druge.

Nesvakidašnji događaj

Nakon što je završilo zagrijavanje i počele su eliminacije, streličarka iz Cipra Yianna Petridou nije se pojavila na liniji pucanja, te je Amanda započela eliminacijski dio sama. Nakon ispucane prve runde, ciparska streličarka se pojavila, no Amandinih golemih 30 bodova prednosti, uništilo joj je svaku nadu za kakav-takav otpor. Kako se puca pet rundi po tri strijele, Amanda Mlinarić namjerno je posljednje tri strijele ispucala u prazno, ispod mete i time dala mogućnost protivnici da nadoknadi izgubljene poene. Prilikom dolaska do mete, svi su bili vidljivo šokirani Amandinim potezom, a posebno ciparska streličarka, te njen trener i svi koji su pucali u Amandinoj kategoriji.

Navesti ćemo samo neke komentare:

„Ovo su tri najljepša promašaja koja sam vidio u životu“

„Ova djevojčica nam je dala najbitniju lekciju u svih ovih tri dana turnira, a lekcija je trajala samo dvije minute…“

Amanda je na kraju ipak osvojila prvo mjesto na turniru i dobila priznanje za fair play, te su ju ciparski i grčki streličari prihvatili kao člana obitelji…

Na turniru su sudjelovali streličari iz 10 država: Cipar, Izrael, Grčka, V.Britanija, Luxemburg, Srbija, Rusija, Libanon, Nizozemska i Hrvatska.

Yianna Petridou je zakasnila na početak finalnih eliminacijskih borba na turniru Aphrodite Mediterranean archery cup in Ayia Napa-cyprus 2/11/19. Cipar i propustila ispucati prve tri strijele od petnaest, što je bila nedostižna prednost i za Amandu Mlinarić sigurna pobjeda u meču uz nastavak natjecanja na turniru.

Amanda Mlinarić je pitala Yiannu kad je stigla: Da li želiš da propustim ispucati tri strijele i tako omogućim fer nastavak borbe. Yianna je odgovorila: Ne, ali Amanda je ipak odlučila Da i izjednačila njihove šanse za pobjedu i tako zaslužila po riječima njene protivnice: “if there is a fair play award definitely she deserves it!”.

Yianna Petridou
3. studenoga u 19:55
The goal in sportsmanship is not simply to win, but to pursue victory with honor by giving one’s best effort. Ethics in sport requires four key virtues: fairness, integrity, responsibility, and respect.
Amanda Mlinarić respect  this 18 year’s old girl, decided to miss 3 arrows, to give me the chance of a fair nock-out because I wasn’t there on time when the competition started and I lost the first end.she even ask me if I wanted her not to shoot an end to have a fair match and I said Nooo, I was emotional shocked to hear that  and then at the last end walking to the target i saw those 3 amazing arrows of fairness  Amanda is a high level archer shooting in word’s cup. Respect to her parents, family and coach. thank you uuuuu for that moment!I will treasure the memory…World Archery take good care of Amanda and if there is a fair play award definitely she deserves it! LIMASSOL ARCHERY CLUB – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΞΟΒΟΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ from now on will be at your side! consider us as your second family and biggest fun.
the above incident took place at the Aphrodite Mediterranean archery cup in Ayia Napa-cyprus 2/11/19.

Komentari