pročitajte

Varaždinka Melita Srpak jedna od autorica udžbenika o energetskoj tranziciji, primjerak uručila županu

Objavljeno: 04.04.2024. 18:28

Zadnja izmjena: 04.04.2024. 18:28

U Čakovcu će u petak biti predstavljen visokoškolski udžbenik „Energetska tranzicija – vodikova paradigma“ koji je namijenjen studentima i široj akademskoj zajednici, ali i svima koji žele produbiti znanje o sve većoj važnosti vodika, ključnog elementa u energetskoj tranziciji. Među tri autora ovog vrijednog izdanja Melita Srpak, stručna savjetnica za okoliš, resurse i krajobraz Zavoda za prostorno uređenje Varaždinske županije.

Ona je uoči sutrašnje promocije županu Anđelku Stričaku uručila primjerak udžbenika tiskanog u izdanju Međimurskog veleučilišta u Čakovcu. Uz Srpak, autori su Darko Pavlović i Igor Klopotan. Promocija će biti održana u 14 sati na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu. O udžbeniku će govoriti i jedan od recezenta, dekan Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta u Zagrebu Vladislav Brkić i Alfredo Višković.

- Riječ je o knjizi koja pruža sveobuhvatan pregled vodikove paradigme kao važnog elementa energetske tranzicije. Osam pažljivo strukturiranih tematskih poglavlja koja detaljno istražuju različite aspekte vodika čini je idealnim izvorom informacija za širu akademsku zajednicu i za studente koji žele produbiti znanje o sve većoj važnosti vodika, ključnog elementa u energetskoj tranziciji – ističu autori.

Komentari